Life

Mașina electrică sub 20.000 de euro, produsă în Europa, care va rupe piața auto. Are dotări de top și consum mic

Mașina electrică sub 20.000 de euro care va rupa piața autp. Noul vehicul electric ce urmează să fie lansat pe piață va fi produs în Europa.
15.11.2023 | 17:20
Masina electrica sub 20000 de euro produsa in Europa care va rupe piata auto Are dotari de top si consum mic
Mașina electrică sub 20.000 de euro. Este produsă în Europa. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Mașina electrică sub 20.000 de euro, produsă în Europa, care va rupe piața auto. Aceasta are dotări foarte bune.

Mașina electrică sub 20.000 de euro. Este produsă în Europa

Mașina electrică foarte ieftină care va fi produsă în Europa este de la Renault. Acesta se cheamă Renauld Legend și va avea un cost foarte mic în comparație cu alte vehicule similare de pe piață.

ADVERTISEMENT

Noua mașină vine să concureze cu automobilele electrice produse de chinezi și americani, scrie AFP. Totuși, mai este de așteptat până atunci pentru că lansarea oficială a Renault Legend va avea loc în 2025.

Vehiculul electric este considerat a fi unul urban și compact. De asemenea, el va fi construit în Europa. Consumul noii mașini electrice ar urma să fie de numai 10 kWh/100km. Mașina își propune să aibă o eficiență energetică ridicată.

ADVERTISEMENT

De asemenea, noul vehicul electric are emisii de dioxid de carbon mai mici cu 75% decât alte vehicule similare pe parcursul ciclului său de viață.

Renault are planuri mari în Europa

De altfel, Renault va avea o nouă divizie electrică numită Ampere, cu șapte modele noi. Ele vor apărea pe parcursul a opt ani. Este vorba despre E-Tech, Scenic E-Tech, Renault 5, Renault 4, Renauld Legend și încă două modele.

ADVERTISEMENT

Directorul financiar de la Renault spunea că trebuie să „democratizeze” mașinile  electrice în Europa. Iar pentru acest scop vor reduce pe cât de mult costurile.

“Ceea ce vrem este să democratizăm vehiculele electrice în Europa. Ne vom reduce costurile în mod semnificativ pentru a reduce preţurile, iar în paralel ne vom îmbunătăţi marja operaţională”, a declarat directorul financiar de la Renault, Thierry Pieton.

ADVERTISEMENT

Gama Ampere de la Renauld are un obiectiv clar. În următorii doi ani să vândă 300.000 de vehicule, iar până în 2031 își doresc să atingă un milion de mașini vândute.

Ampere nu este încă introdusă la bursă, dar acest lucru se va întâmpla cât de curând. Compania are 11.000 de angajați, care concep, produc și dezvoltă mașini electrice în Franța, sub marca Renault.

ADVERTISEMENT