Life

Mașina electrică abia lansată ce va spulbera Dacia Spring pe piața auto. Are un preț la fel de mic, e mult mai performantă, iar românii o vor adora

Mașina electrică abia lansată ce va deveni rapid mai populară ca Dacia Spring. Prețul este unul bun și este mai performantă!
21.10.2023 | 09:00
Masina electrica abia lansata ce va spulbera Dacia Spring pe piata auto Are un pret la fel de mic e mult mai performanta iar romanii o vor adora
Mașina electrică abia lansată ce va spulbera Dacia Spring pe piața auto. Foto: Colaj Fanatik / Dacia / Citroen
ADVERTISEMENT

Mașina electrică abia lansată ce va spulbera Dacia Spring pe piața auto. Este atractivă începând cu prețul său mic și este mult mai performantă.

Mașina electrică abia lansată ce va spulbera Dacia Spring pe piața auto

Mașina electrică care îi va lua fața Daciei Spring pe piață este Citroen e-C3. Este vorba despre o mașină mult mai performantă. Și prețul este atractiv, el pornind de la 20.000 de euro!

ADVERTISEMENT

Mașina este prima electrică de la Citroen în segmentul B și se bazează pe o platformă dezvoltată în India. Prețul ei este atât de bun încât mașina va deveni cea mai ieftină din Europa în ceea ce privește automobilele electrice.

„Oferirea de vehicule la prețuri accesibile a fost întotdeauna un element major al ADN-ului Citroën. Cu toate acestea, așteptările clienților pentru vehiculele din acest segment B s-au schimbat, în special odată cu creșterea popularității SUV-urilor și expresia unei dorințe tot mai mari de a conduce cu beneficiile electricității în și în jurul orașelor noastre”, a precizat Thierry Koskas, Managing Director al Citroen.

ADVERTISEMENT

Varianta cea mai ieftină a mașinii nu va fi disponibilă încă de la lansare. Chiar și așa, prețul rămâne unul atractiv, similar cu ce de la Dacia Spring. Este puțin mai scumpă, într-adevăr, și va costa 23.300 de euro, scrie Profit.ro.

Noul e-C3 electric de la Citroen va fi produs în Slovacia, unde sunt deja produse modelele Peugeot 208 electric și modelul termic C3.

ADVERTISEMENT

Ce autonomie are mașina. Când va fi aceasta lansată

Bateria mașinii Citroen este de 44 kWh și are un motor de 83 kW (113 CP). Autonomia acestei mașini electrice este de 320 de kilometri. Mașina urmează să fie lansată abia în 2025.

„A devenit mai complex pentru producătorii europeni să îndeplinească aceste așteptări. Dar exact asta îndrăznește să facă Citroën cu noul nou-nouț ë-C3, în întregime electric, destinat clienților europeni: modern, proaspăt și confortabil, este conceput pentru a răspunde cât mai bine așteptărilor clienților.

ADVERTISEMENT

Este bine echipat, special conceput și fabricat în Europa și extrem de accesibil cu prețuri începând de la 23.300 euro”, a precizat Thierry Koskas, Managing Director al Citroen.

ADVERTISEMENT