News

Mașinile Tesla nu au mai făcut față gerului din SUA. Șoferii așteaptă cu orele la stațiile de încărcare: „Avem o grămadă de roboți morți”

Situație disperată pentru mai mulți șoferi din SUA. Mașinile Tesla nu au mai pornit din cauza gerului. Probleme și la stațiile de încărcare.
18.01.2024 | 09:12
Masinile Tesla nu au mai facut fata gerului din SUA Soferii asteapta cu orele la statiile de incarcare Avem o gramada de roboti morti
Mașinile Tesla nu au mai făcut față gerului din SUA. colaj Fanatik/ Foto foxbusiness.com
ADVERTISEMENT

Mașinile Tesla nu au mai făcut față gerului care a pus stăpânire, în ultimele zile, pe mare parte a SUA. Șoferii s-au trezit în situația în care nu au mai putut porni autoturismele, motoarele cedând din cauza frigului.

Mașinile Tesla nu au mai făcut față gerului. Reacțiile șoferilor din SUA

În Chicago, temperaturile au ajuns la -18 grade Celsius. Astfel, proprietarii Tesla care și-au lăsat mașinile în aer liber au constatat că acestea nu mai pot porni. Probleme sunt și la stațiile de încărcare.

ADVERTISEMENT

Din cauza condițiilor meteorologice, timpii de așteptare s-au dublat. În aceste circumstanțe, șoferii întâmpină dificultăți la încărcare. În Chicago, sunt cozi interminabile, iar șoferii așteaptă cu orele.

Date fiind împrejurările, stațiile s-au aglomerat. Fox Business relatează că în ultimele zile, acestea au devenit „cimitire de mașini”, după ce unii oameni au cedat și au abandonat autoturismele aici.

ADVERTISEMENT

„Avem o grămadă de roboți morți aici”. „Nimic. Încă la zero la sută”. ”Este o nebunie. Este un dezastru. Serios”, sunt reacțiile conducătorilor auto care au încercat să își încarce mașinile Tesla, conform sursei citate.

Proprietarii Tesla s-au trezit cu ușile înghețate

O situație similară a avut loc în anul 2022, atunci când mai mulți șoferi Tesla au întâmpinat dificultăți tot din cauza temperaturilor scăzute. La vremea respectivă, au apărut în mediul online videoclipuri cu proprietarii de mașini care s-au trezit cu ușile înghețate.

ADVERTISEMENT

Oamenii nu reușeau să le deschidă, având în vedere că portierele autoturismelor Tesla au un mecanism special. În condiții de îngheț, ele rămân blocate, iar șoferii riscă să rămână în afara autovehiculelor.

De altfel, frigul poate determina apariția problemelor la baterie. Proprietarilor Tesla le-a fost recomandat să păstreze bateria la minimum 20%, inclusiv în perioadele în care autoturismul este oprit.

ADVERTISEMENT

Amintim că SUA s-au confruntat cu un val de ger și vreme extremă, în ultima perioadă. În sud-est, temperaturile au ajuns și la minus 40 de grade Celsius. De asemenea, 12 oameni au murit din cauza condițiilor meteorologice.

ADVERTISEMENT