Sport

Mason Greenwood face bani grei, chiar dacă este suspendat după acuzaţiile de viol! Ce sumă a primit de la Manchester United

Acuzat de viol, Mason Greenwood a pierdut bani din contractele cu Nike și EA Sports. A încasat însă de la Manchester United, în mai puțin de o lună, tot din drepturi de imagine, binișor peste un sfert de milion de lire.
23.02.2022 | 22:25
Mason Greenwood face bani grei chiar daca este suspendat dupa acuzatiile de viol Ce suma a primit de la Manchester United
Mason Greenwood face bani din contractul cu Manchester United (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

”Money for Nothing”, cunoscuta piesă a celor de la Dire Straits, i se potrivește perfect în această perioadă lui Mason Greenwood. Puștiul super-talentat al lui Manchester United, ați aflat deja, este acuzat de violență domestică și viol.

Drept urmare, nu joacă pentru echipa sa de club şi a rămas și fără contractul cu firma de echipament sportiv Nike. Iar EA Sports l-a scos din produsele FIFA.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, în mai puțin de o lună, a încasat binișor peste un sfert de milion de lire, din contractul pe care îl are cu Manchester United.

Greenwood a încasat, în februarie, 267.850 de lire sterline de la Manchester United

Mason Greenwood a fost suspendat pe 30 ianuarie. A fost acuzat de viol, agresiune fizică și chiar amenințări cu moartea de către iubita sa, Harriet Robson.

ADVERTISEMENT

Greenwood a petrecut trei nopți în celulele poliției în timpul interogatoriului. Ulterior a fost eliberat pe cauțiune și plasat sub control judiciar în aşteptarea unor investigaţii suplimentare.

Clubul l-a suspendat până la finalizarea anchetei. Însă, scrie The Sun, Manchester United i-a plătit salariul de 75.000 de lire sterline pe săptămână. Și, în plus, a încasat și bonusurile suplimentare de la echipă.

ADVERTISEMENT

Jucătorii de top din Premier League câștigă bani suplimentari de la cluburile lor din drepturile de imagine. Sunt procente din vânzarea de tricouri și obiecte de merchandise.

Potrivit contractului vorbim despre cele care poartă „numele, porecla, sloganul și semnăturile lor, imaginea, vocea, logo-urile, stil, inițialele, numărul purtat pe tricoul echipei”.

ADVERTISEMENT

A făcut bani şi în anul trecut

Iar Greenwood a câștigat anul trecut peste 500.000 de lire sterline din drepturile sale de imagine ca jucător al lui Manchester United. Cifrele sunt publice. Căci Greenwood are o firmă numită TSM Sports Ltd care gestionează aceste contracte.

Și cum exercițiul financiar din 2021 a relevat un total de 622.056 lire sterline, eliminând taxele datorate statului, rezultă jumătatea de milion amintită.

Trebuie precizat că suma respectivă este substanțial mai mare decât cea consemnată în 2020. Atunci când a încasat venituri brute de 320.028 lire sterline. Dar și că în 2021 veniturile erau mai mici decât cele din prezent, din pricina pandemiei.

ADVERTISEMENT