Sport

Câţi bani poate pierde Mason Greenwood după scandalul violului! Nike a rupt contractul cu jucătorul lui Manchester United

Mare speranță a fotbalului din Anglia, Mason Greenwood a ajuns într-o situație disperată după acuzațiile de viol și agresiune formulate de iubita sa și ar putea pierde o mulțime de bani.
07.02.2022 | 19:17
Cati bani poate pierde Mason Greenwood dupa scandalul violului Nike a rupt contractul cu jucatorul lui Manchester United
Mare speranță a fotbalului din Anglia, Mason Greenwood a ajuns într-o situație disperată după acuzațiile de viol și agresiune formulate de iubita sa și ar putea pierde o mulțime de bani. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
07-02-2022
17:18

Greenwood a pierdut contractul cu Nike

Firma de echipament sportiv Nike a decis să rezilieze contractul cu jucătorul echipei Manchester United, Mason Greenwood, după ce acesta a fost acuzat de violenţă domestică și viol.

”Mason Greenwood nu mai este sportiv Nike”, a anunţat marca sportivă americană, conform Reuters. Atacantul în vârstă de 20 de ani a fost eliberat pe cauţine, după ce a fost arestat iniţial pentru că a bătut-o pe iubita sa, el fiind acuzat şi pentru agresiune sexuală şi ameninţări cu moartea.

Jucătorul a fost suspendat de Manchester United până la finalizarea anchetei, iar dezvoltatorul de jocuri video EA Sports a anunţat că Greenwood a fost exclus din produsele FIFA. Fotbalistul a fost scos din echipele FIFA 2022 şi suspendat din pachetele FIFA Ultimate Team şi Ultimate Draft.

Harriet Robson a publicat pe rețelele de socializare un film din care se vede că îi curge sânge din buza spartă și poze cu picioarele și mâinile ei pline de vânătăi.

Poliția engleză s-a sesizat imediat în acest caz și tânărul fotbalist de la Manchester United a fost reținut pentru cercetări.

ADVERTISEMENT

Anchetat pentru viol, Mason Greenwood poate pierde un munte de bani

La scurt timp după ce în spațiul online au apărut pozele și filmulețele în care iubita lui Mason Greenwood îl acuză pe acesta de viol și agresiune fizică, clubul Manchester United a decis să-l suspende până la finalizarea anchetei, iar jucătorul ar putea pierde mulți bani din cauza acestui scandal.

Dacă acuzațiile la adresa sa se vor dovedi a fi adevărate, pe lângă faptul că riscă să ajungă la închisoare, fotbalistul de 20 de ani va fi mai mult ca sigur dat afară de Manchester United. În acest caz el va pierde un contract prin care câștigă aproape 4.000.000 de lire sterline până în vara anului 2025.

ADVERTISEMENT

Și acest calcul este făcut la înțelegerea actuală, dar gruparea de pe Old Trafford avea deja în vedere începerea negocierilor pentru prelungirea contractului cu Greenwood și astfel jucătorul urma să primească și o mărire de salariu substanțială.

Manchester United, ofertă pentru fanii care vor să renunțe la tricoul cu numele jucătorului

Mai mult, jucătorul acuzat de viol ar putea să înregistreze pierderi și mai mari, în cazul în care Manchester United va decide să-l acționeze în instanță. ”Diavolii roșii” ar putea cere despăgubiri pentru afectarea imaginii.

ADVERTISEMENT

Între timp, The Sun scrie că gruparea de pe Old Trafford a scos de pe site-ul oficial toate produsele care au legătură cu jucătorul și anunță că fanii care doresc să-și schimbe tricourile inscripționat cu numele lui Greenwood o pot face gratuit.

În plus, dezvoltatorul de jocuri video EA Sports a anunţat că jucătorul lui Manchester United a fost eliminat din produsele sale sub emblema FIFA, iar o parte dintre colegii săi de echipă, în frunte cu starul Cristiano Ronaldo, au luat decizia de a nu-l mai urmări pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Nike a rupt contractul cu Greenwood

O altă problemă financiară pentru Mason Greenwood vine din contractul pe care îl avea cu Nike încă din 2019. Firma de echipament sportiv a decis imediat după arestarea fotbalistului să rupă înțelegerea, din care acesta câștiga puțin peste un milion de lire sterline.

”Am suspendat relația noastră cu Mason Greenwood. Suntem profund îngrijorați de acuzațiile tulburătoare și vom continua să monitorizăm îndeaproape situația”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei americane.

Mason Greenwood nu este singurul fotbalist din Premier League care se confruntă cu acuzații de viol. În ultimii ani, Anglia a fost zguduită de scandalurile în care au fost implicați Benjamin Mendy, Gylfi Sigurdsson sau Yves Bissouma.

ADVERTISEMENT