Sport

Măsurile Jandarmeriei la România – Irlanda de Nord. Ce trebuie să știe fanii care vor veni pe Arena Națională

Jandarmeria a anunțat măsurile pentru amicalul dintre România și Irlanda de Nord. Toate informațiile pe care suporterii trebuie să le cunoască.
22.03.2024 | 07:00
Masurile Jandarmeriei la Romania  Irlanda de Nord Ce trebuie sa stie fanii care vor veni pe Arena Nationala
Aproximativ 30.000 de fani vor fi prezenți pe Arena Națională la România - Irlanda de Nord. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Jandarmeria e pregătită de orice înainte de România – Irlanda de Nord, unde se anunță aproximativ 30.000 de spectatori, așa cum FANATIK a dezvăluit. Autoritățile au decis mobilizarea unui număr important de forțe de ordine, mai ales că contextul incidentelor și arestările din ultima vreme în rândurile ultrașilor.

Jandarmeria, măsuri speciale înainte de România – Irlanda de Nord

Jandarmeria și Poliția Capitalei este în alertă maximă înainte de România – Irlanda de Nord, iar cele două instituții vor monitoriza cu mare atenție fluxul de spectatori: „Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv, Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei.

ADVERTISEMENT

În Centrul Istoric, ca punct de atracție, se va acționa în sistem integrat, jandarmerie, poliție și pompieri, fiind dispuse toate măsurile necesare pentru asigurarea unui climat de siguranță publică”.

La meciul amical sunt așteptați și suporteri britanici, care vor pleca spre stadion de la Universitate, cu un cordon de jandarmi: „În cadrul dispozitivului de ordine publică, se vor afla jandarmi din cadrul echipelor de dialog, vorbitori de limba engleză, care vor participa la această misiune cu scopul de a asigura o bună relaţionare cu suporterii echipei oaspete”.

ADVERTISEMENT

Suporterii naționalei, surpriză din partea FRF în jurul stadionului. Când vor putea intra pe Arena Națională. Program prelungit la STB și Metrorex

Porțile Arenei Naționale se vor deschide începând cu ora 18:45. Suporterii vor avea parte de o surpriză din partea organizatorilor, care au amenajat în jurul stadionului „Arena Fanilor”. Important de menționat că suporterii vor trebui să prezinte buletinul la porțile de acces:

„Accesul spectatorilor, atât în complexul sportiv pentru „Arena Fanilor”, cât și în stadion, se va face începând cu ora 18:45, doar pe baza biletelor sau invitațiilor puse la dispoziție de organizator, alături de un document de identitate în format fizic sau electronic, prin cele trei intrări: bd. Basarabia, str. Maior Ion Coravu și bd. Pierre de Coubertin”. 

ADVERTISEMENT

Jandarmeria a recurs și la măsuri suplimentare pentru acest meci: „Pentru acest meci de fotbal, din rațiuni de siguranță, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor și persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea în stadion atât a materialelor pirotehnice, cât și a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare”.

Suporterii nu vor trebui să își facă griji cum vor ajunge acasă, programul STB și al Metrorex fiind prelungit până la ora 01:00: „Precizăm faptul că, prin grija Societății de Transport București, programul de circulație al tuturor mijloacelor de transport în comun care defluiesc din zona stadionului va fi prelungit până la ora 01:00”. 

ADVERTISEMENT

Avertismentul autorităților pentru ultrași

Totodată, recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de agresivitate verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente, cu mențiunea că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancționată cu fermitate de către forțele de ordine. Astfel, cei care comit fapte antisociale vor fi identificați pe loc sau ulterior jocului sportiv în vederea sancționării conform
cadrului legal în vigoare.

Conform prevederilor legale în vigoare, spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă.

Subliniem faptul că, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 31 din 2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii, cu modificările și completările ulterioare, este interzisă incitarea la ură națională, rasială sau religioasă, la discriminare şi la săvârşirea de infracţiuni contra păcii şi omenirii.

Mai facem precizarea că în conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, jandarmii vor supraveghea comportamentul spectatorilor, atât pe traseele de afluire/defluire spre/de la baza sportivă, cât şi în interiorul acesteia, inclusiv prin efectuarea de înregistrări video şi fotografii operative în scopul identificării persoanelor care săvârşesc fapte antisociale”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT