Sporturi

Mats Wilander a venit în România: “Simona mai poate câştiga un Grand Slam! Aş vrea să văd o finală Halep – Serena!” VIDEO

15.05.2019 | 18:13
Mats Wilander a venit in Romania Simona mai poate castiga un Grand Slam As vrea sa vad o finala Halep  Serena VIDEO

Mats Wilander este unul dintre cei mai celebri jucători de tenis din toate timpurile. Suedezul cu şapte titluri de Grand Slam în palmares a venit în România la un eveniment găzduit de postul Eurosport, cel la care este specialist de mai bine de un deceniu. 

Mats Wilander a venit în România: “Pentru mine finala de vis ar fi Halep – Serena”

Suedezul a vorbit la superlativ despre Simona Halep la venirea sa în România şi o consideră pe campioana noastră principala favorită la câştigarea turneului de la Roland Garros, cel care va începe pe 26 mai: “Principala favorită este Simona Halep. Este diferită faţă de celelalte competitoare. Există multe adversare periculoase, dar dacă Simona Halep joacă bine, poate să câştige. Pentru mine finala de vis ar fi fost Simona Halep – Serena Williams. Simona este cel mai interesant caracter din circuit, iar pe Serena aş dori să o văd că a trecut peste perioada grea”

Simona Halep este campioana en-titre de la French Open, fiind singurul titlu de Grand Slam obţinut de “Simo” în cele 4 finale pe care le-a disputat până în acest moment. Campioana noastră are o formă foarte bună pe zgură, fiind finalistă în turneul WTA Madrid, unde a pierdut ultimul act cu Kiki Bertens: 4-6, 4-6. Mats Wilander a vorbit şi despre parteneriatul dintre Simona Halep şi Darren Cahill, iar suedezul consideră că Simona a ajuns la un nivel la care poate să aibă succes şi fără ajutorul australianului: “La Simona legătura cu Darren a fost foarte puternică, dar cred că e vorba mai mult de ceva mental. Ea e prea experimentată pentru că diferenţa între a avea succes şi a nu avea succes să stea în Darren. Eu sunt convins că ei încă discută, dar Simona a jucat bine şi fără el. Am văzut-o la Madrid”

“Deplasarea în teren a lui Nadal şi Halep este remarcabilă la Roland Garros”

Mats Wilander consideră că Simona Halep va progresa în perioada următoare şi că mai are cel puţin 3-4 ani la cel mai înlat nivel din tenis: “Dacă poate să câştige un alt turneu de Grand Slam? Da. Poate să câştige şi pe alte suprafeţe. Poate să se impună şi pe iarbă. Eu cred că va progresa, va deveni şi mai agresivă pe teren şi părerea mea este că va fi la nivel înalt în tenis încă 3-4 de ani”

Marele campion suedez i-a comparat pe Rafa Nadal cu Simona Halep: “Deplasarea în teren a lui Rafa Nadal şi a Simonei Halep este remarcabilă la Roland Garros”. Cei doi sunt campionii de la Openul Franţei din 2018. Rafa Nadal are un record incredibil pe zgura pariziană: 11 titluri de Grand Slam la Paris şi a suferit doar două înfrângeri din 2005 şi până în prezent: în 2009 cu Robin Soderling şi în 2015 cu Novak Djokovic.

VEZI VIDEO:

La finalul conferinţei de presă susţinute de Mats Willander, suedezul a făcut poze cu copii şi a dat autografe. Suedezul a fost amabil şi le-a răspuns copiilor care l-au întrebat dacă Simona Halep va juca din nou finala de la Roland Garros: “Cred că da. Ar putea fi din nou o finală Simona – Stephens, ca şi anul trecut” La conferinţă a fost prezent şi căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, cel care a declarat mai în glumă, mai în serios că ar vrea o finală Simona Halep – Mihaela Buzărnescu la Roland Garros.

Mats Wilander s-a pozat cu cei mici
Mats Wilander a venit în România Simona mai poate câştiga un Grand Slam! Aş vrea să văd o finală Halep – Serena! VIDEO (2)

Mats Wilander (54 de ani) este un fost lider mondial în circuitul ATP. A reuşit să câştige 7 titluri de Grand Slam (3 Australian Open, 3 Roland Garros şi 1 US Open), însă nu a reuşit să se impună niciodată la Wimbledon. În cariera sa, Wilander a reuşit să se impună de 3 ori şi în Cupa Davis cu naţionala Suediei.