Sporturi

Mats Wilander, surprins de eliminarea Simonei Halep de la US Open și de prestația lui Taylor Townsend: ”Nu a mai fost așa meci în circuitul WTA în ultimii 15 ani”

31.08.2019 | 16:07
Mats Wilander surprins de eliminarea Simonei Halep de la US Open si de prestatia lui Taylor Townsend Nu a mai fost asa meci in circuitul WTA in ultimii 15 ani

Mats Wilander a fost surprins de eliminarea Simonei Halep de la US Open 2019. Expertul Eurosport a declarat că, pe hârtie, eliminarea Simonei a fost una extrem de surprinzătoare. Pe de altă parte, fostul mare campion suedez a apreciat jocul prestat de americanca Taylor Townsend.

Mats Wilander, surprins de eliminarea Simonei Halep de la US Open

Simona Halep a avut din nou un parcurs foarte scurt la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, lucru care l-a mirat pe analistul postului Eurosport, Mats Wilander. Conform calculelor hârtiei, suedezul se aștepta ca Simona să treacă lejer de Taylor Townsend (locul 116 WTA), însă prestația jucătoarei din Statele Unite a dat peste cap previziunile: ”Am fost foarte surprins că Simona a pierdut, teoretic vorbind, însă privind meciul și modul în care Taylor Townsend a venit la fileu, rezultatul nu mai surprinde chiar așa de mult”, a spus Wilander la Eurosport.

  • 105 veniri la fileu a avut Townsend în meciul câștigat cu Simona Halep la US Open 2019

Mats Wilander: ”Nu a mai fost așa meci în circuitul WTA în ultimii 15 ani”

Impresionat de jocul prestat de Townsend, Wilander a spus că nu a mai văzut un meci precum acesta în ultimii 15 ani: ”Townsend este singura jucătoare din circuitul WTA care vine atât de des la fileu. Probabil nu a mai jucat așa, precum în meciul cu Halep, niciodată. Îndrăznesc să spun că nu a mai fost un asemenea meci în circuitul WTA în ultimii 15 ani, nicăieri în lume, pe nicio altă suprafață.

Nu am mai văzut un asemenea serviciu și voleu de la retragerea din activitate a Mariei Navratilova. Când nu ești obișnuit să joci cu un adversar atât de puternic și nu ai forța necesară să îi răspunzi, cum a fost cazul Simonei Halep, e greu să te impui”, a adăugat fostul mare jucător.

Simona a fost scoasă din zona de confort și nu a avut replică serviciului-voleu al americancei, crede Wilander

Până la duelul din turul secund de la US Open, Halep jucase de trei ori cu Taylor Townsend. Au fost tot atâtea victorii. De această dată, americanca a oferit un serviciu-voleu care a dezechilibrat jocul româncei: ”Simona a fost scoasă din zona ei de confort și nu cred că are abilitățile necesare de a contracara o jucătoare cu serviciu-voleu, întrucât returul trebuie să fie diferit. De regulă, un retur lung e foarte bun, însă un retur adânc contra unei jucătoare cu serviciu-voleu e sinucidere”, a mai spus Wilander.

Simona Halep (4 WTA) a pierdut, joi, meciul cu Taylor Townsend (116 WTA), scor 6-2, 3-6, 6-7, și a ratat calificarea în turul III al US Open 2019. Simona poate fi răzbunată de Sorana Cîrstea, viitoarea adversară a jucătoarei din Statele Unite.

Tags: