News

Mecanicul locomotivei care a provocat accidentul de la Fetești a fost eliberat din arest. Bărbatul a fost pus sub control judiciar. Update

Mecanicul locomotivei care a provocat accidentul teribil de la Fetești, după ce consumase alcool, a fost eliberat din arest.
30.07.2021 | 16:30
Mecanicul locomotivei care a provocat accidentul de la Fetesti a fost eliberat din arest Barbatul a fost pus sub control judiciar Update
ADVERTISEMENT
30-07-2021
13:45

Mecanicul locomotivei care a provocat accidentul de la Fetești, eliberat din arest

Bărbatul a fost eliberat din arest, vineri. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fetești l-au pus pe mecanic sub control judiciar în următoarele 60 de zile. 

El nu mai are voie să conducă vreo locomotivă de tren, astfel că el nu mai are voie să lucreze, în urma accidentului feroviar de care se face vinovat.

Reamintim că în momentul producerii coliziunii, bărbatul consumase alcool și avea 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul este cercetat în continuare, iar măsura de vineri a procurorilor nu este una definitivă.

Două trenuri de marfă s-au ciocnit puternic la Fetești, miercuri noaptea după ora 23.00 ceea ce a determinat ca sute de pasageri să stea toată noaptea pe un câmp în apropiere de București, fără curent electric.

Trenurile CFR au avut întârzieri de sute de minute după acest accident și în urma vijeliilor puternice care au dărâmat copaci pe șinele de tren și au oprit alimentarea cu curent electric.

ADVERTISEMENT

Mecanicul locomotivei care a provocat accidentul de la Fetești a fost reținut

Mecanicul locomotivei care a provocat accidentul de la Fetești, după ce consumase alcool, a fost reținut pentru 24 de ore, a anunțat Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița, conform Digi24.

Trenul condus de către bărbat era un marfar care transporta 41 de vagoane încărcate cu fier vechi și se deplasa de la Craiova înspre Portul Constanța.

ADVERTISEMENT

Pe 30 iulie bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești, pentru a se lua măsurile legale care se impun.

Polițiștii de la Transporturi au demarat investigații după evenimentul feroviar produs în miercuri noaptea, in stația CF Fetești și au concluzionat că un tren de marfă care aparține unei societăți comerciale, avea în compunere 41 de vagoane încărcate cu fier vechi și se deplasa pe relația Craiova – Portul Constanța a intrat în stația de la Fetești pe firul al doilea, întrând în coliziune cu un alt tren de marfă care staționa la aceeași linie.

ADVERTISEMENT

Din verificările efectuate a rezultat că mecanicul locomotivei trenului care a provocat accidentul, intrând în coliziune cu al doilea tren, un bărbat de 54 de ani din Craiova, nu ar fi respectat timpul de odihnă legal, restricția de viteză de 30 de km/h ce se impune la intrarea în stația Fetești și nici semnalul roșu de oprire de dinaintea intrării în stație.

Acestuia i-a fost făcut și un alcooltest și a rezultat o alcoolemie de 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe de sânge pentru determinarea alcoolemiei și prin analize.

ADVERTISEMENT

S-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești urmând să supravegheze procesul și să fie stabilit prejudiciul creat.

ADVERTISEMENT