Sport

Meciul care l-a convins pe Hakim Abdallah să semneze cu Dinamo: „Îți dorești să evoluezi pentru un club mare ca acesta!”

Hakim Abdallah a vorbit despre povestea din spatele transferului la Dinamo. Atacantul a fost convins să semneze după ce a văzut un meci al „alb-roșiilor”.
28.06.2023 | 23:35
Meciul care la convins pe Hakim Abdallah sa semneze cu Dinamo Iti doresti sa evoluezi pentru un club mare ca acesta
Hakim Abdallah a povestit cum a luat decizia să semneze cu Dinamo. Foto: Facebook - Dinamo București.
ADVERTISEMENT

Hakim Abdallah este primul transfer al lui Dinamo în actuala perioadă de transferuri, mutare dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Andrei Nicolescu, președintele grupării din Ștefan cel Mare, a explicat pentru site-ul nostru că oficialii lucrează la ridicarea interdicției de transferuri, însă discuțiile cu jucătorii doriți de club vor continua.

Hakim Abdallah, povestea din spatele transferului la Dinamo: „Când ești fotbalist îți dorești să joci pentru o asemenea echipă”

Hakim Abdallah este prima lovitură pe care Dinamo o reușește pe piața de mercato din vară, deși „câinii” au în continuare interdicție la transferuri. Hakim Abdallah a fost adus în Ștefan cel Mare pentru a întări compartimentul ofensiv al echipei lui Ovidiu Burcă.

ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist al celor de la R.E. Virton, echipă care a retrogradat în liga a treia din Belgia, este extrem de fericit pentru decizia de a veni la Dinamo. „Nu a fost o surpriză pentru mine oferta de la Dinamo. Când ești fotbalist îți dorești să joci pentru o asemenea echipă, pentru club mare ca acesta. Sunt foarte fericit să fiu aici și de abia aștept să încept cu echipa. 

Sunt foarte fericit pentru mine, pentru că s-a interesat Dinamo. Prietenii mei mi-au zis: ‘da, trebuie să te duci acolo pentru că Dinamo este din capitala României și o să îți placă orașul’”, a declarat Hakim Abdallah, potrivit sport.ro.

ADVERTISEMENT

Meciul care l-a convins pe Hakim Abdallah să semneze cu Dinamo: „E unul dintre motivele pentru care am venit aici”

Înainte ca agentul jucătorului să fie contactat de Dinamo, Hakim Abdallah a precizat că a urmărit victoria lui Dinamo, scor 6-1 cu FC Argeș din meciul tur al barajului pentru promovare/menținere în SuperLiga.

Atacantul cu 10 selecții în naționala Madagascarului și-a dat seama că vrea să joace în Ștefan cel Mare, după victoria istorică a „alb-roșiilor” cu FC Argeș. „(n.r. dacă a văzut clipuri pe internet) Ăsta este unul dintre motivele pentru care am venit aici. Nu trebuie să spui prea multe cuvinte pentru a veni la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Am urmărit primul lor meci împotriva lui FC Argeș și e ciudat pentru că am urmărit meciul lor înainte ca Dinamo să îl contacteze pe agentul meu. Este chiar o poveste ciudată. Am urmărit primul lor meci, când au câștigat cu 6-1 și chiar le spuneam prietenilor mei…’wow, aș vrea să joc acolo’”, a spus Hakim Abdallah.

Cine este Hakim Abdallah, noul jucător al lui Dinamo

Hakim Abdallah s-a format la Academia lui Brest în Franța. Atacantul a debutat la formația a doua a echipei din Hexagon, ulterior fiind transferat de Stoke City. În Anglia, jucătorul a evoluat la echipa U21 după care a urmat transferul la Avranches şi CD El Ejido.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Hakim Abdallah a ajuns la echipa secundă a lui Nantes pentru care a evoluat în perioada 2018-2020. Swift Hesperange şi Lierse Kempenzonen sunt cele două echipe la care a jucat Hakim Abdallah înainte să ajungă la R.E. Virton.

Fotbalistul de 25 de ani a bifat meciuri la selecţionatele U16 şi U19 ale Franţei, însă din 2020 evoluează pentru naţionala Madagascarului.

ADVERTISEMENT