Sport

Oficial: Hakim Abdallah este primul transfer al lui Dinamo. Ce spun oficialii despre interdicţie. Update Exclusiv

Dinamo a anunțat transferul lui Hakim Abdallah. "Câinii" l-au adus pe atacantul cu selecții în naționala Madagascarului pe o filieră deja folosită în trecut.
27.06.2023 | 17:58
Oficial Hakim Abdallah este primul transfer al lui Dinamo Ce spun oficialii despre interdictie Update Exclusiv
Hakim Abdallah
ADVERTISEMENT
27-06-2023
15:08

Andrei Nicolescu: "Lucrăm la ridicarea interdicţiei! O să ne continuăm strategia de transferuri"

Andrei Nicolescu, preşedintele celor de la Dinamo, a declarat pentru FANATIK că oficialii lucrează la ridicarea interdicţiei de transferuri şi o să continue negocierile cu jucătorii pe care îi au în vedere: 

“Lucrăm la ridicarea interdicţiei de transferuri. În momentul în care FIFA va dicta ridicarea interdicţiei vom putea înregistra aceste transferuri, dar nu putem să stopăm strategia până la acel moment şi să nu negociem cu jucătorii pe care vrem să îi semnăm. 

Din ce am discutat cu domnul Ibarrola (n.r. avocatul lui Dinamo) există o posibilitate ca FIFA să dea un răspuns până la finalul acestei luni, dar nu este nimic bătut în cuie”, a spus Nicolescu pentru FANATIK

27-06-2023
11:37

Dinamo a anunțat oficial transferul lui Hakim Abdallah

Anunțat în exclusivitate de FANATIK, transferul lui Hakim Abdallah la Dinamo a fost confirmat oficial de clubul „alb-roșu”.

„OFICIAL. HAKIM ABDALLAH, LA DINAMO!

Clubul Dinamo 1948 București, prin canalele de comunicare, este foarte încântat să anunțe noul jucător care va evolua în tricoul alb-roșu, atacantul Hakim Abdallah! El a ajuns la un acord cu formația din Ștefan cel Mare pe o perioadă de 3 ani!

Născut pe 9 ianuarie 1998 (25 ani) în Saint-Leu, Réunion, Hakim Abdallah este un atacant de 1.87m care a evoluat în ultimul sezon la Royal Excelsior Virton, în Challenger Pro League, divizionară secundă din Belgia. Hakim are 10 selecții la naționala Madagascarului. El a fost selecționat inclusiv la Naționalele Under-19 și Under-16 ale Franței.

Îi urăm mult succes lui Hakim, care a bifat vizita medicală și se va alătura lotului aflat în pregătire la Zrece, în Slovenia, sub comanda lui Ovidiu Burcă.

Bine ai venit la DINAMO, Hakim!”, este anunțul făcut de Dinamo pe contul oficial de Facebook al clubului.

Dinamo pregăteşte noul sezon din SuperLiga în cantonamentul din Slovenia, însă nu a reuşit încă să facă vreun transfer. “Câinii” au în continuare interdicţie pentru a face mutări în mercato, dar vor să scape de acest impediment şi FANATIK a aflat că oficialii sunt în tratative pentru un prim transfer.

Ce transfer vrea să facă Dinamo după ridicarea interdicţiei

Din informaţiile FANATIK, Dinamo este în tratative pentru transferul lui Hakim Abdallah, jucător care ar putea să întărească compartimentul ofensiv. Mutarea ar urma să se facă, în cazul în care “câinii” scapă de interdicţie la transferuri, pe aceeaşi filieră prin care au fost aduşi la echipă Lamine Ghezali şi Quentin Bena.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 25 de ani, Hakim Abdallah a evoluat în sezonul recent încheiat la R.E. Virton, echipă care a retrogradat în liga a treia din Belgia. Aici, atacantul a marcat 5 goluri şi a oferit 2 pase decisive în 31 de meciuri, însă nu şi-a putut salva echipa de la retrogradare.

Format la academia lui Brest, Hakim Abdallah a debutat la formaţia secundă a clubului francez, ca mai apoi să fie transferat de Stoke City. În Anglia, atacantul francez a evoluat la echipa U21 şi a fost transferat la Avranches şi CD El Ejido.

ADVERTISEMENT

După aventura în Anglia, Hakim Abdallah a ajuns la echipa a doua a lui Nantes, unde a evoluat în perioada 2018-2020. Atacantul francez a mai jucat pentru Swift Hesperange şi Lierse Kempenzonen, iar în vara lui 2022 a ajuns la R.E. Virton. Fotbalistul de 25 de ani a bifat meciuri la selecţionatele U16 şi U19 ale Franţei, însă din 2020 evoluează pentru naţionala Madagascarului.

Dinamo s-a întărit la nivelul administrativ şi vrea să scape de interdicţie

Cu toate că Dinamo are probleme cu interdicţia la transferuri, clubul a reuşit să se întărească la nivel administrativ. Luni, “câinii” l-au prezentat oficial pe Gabriel Glăvan, care va ocupa postul de director sportiv, aşa cum FANATIK a anunţat încă din luna martie.

ADVERTISEMENT

În tot acest timp, conducătorii lui Dinamo încearcă să scape de interdicţia la transferuri, iar Andrei Nicolescu a explicat recent care va fi strategia clubului pentru a scăpa de acest impediment major. Oficialul “câinilor” susţine că datoriile provin dinaintea intrării clubului în a doua insolvenţă.

“Cred că cel mai firesc e să aplicăm procedura pentru revocarea interdicției în fața FIFA. E procedura cea mai corectă. Aceste sume datorate provin dinaintea intrării în insolvență, deci ele ar fi trebuit să fie la masa credală. Am ajuns în situația atipică în care anumite sume să fie impuse spre plată clubului și să primească interdicție la transferuri, deși clubul nu putea primi o sancțiune suplimentară. Acele sume nu au fost la masa credală”, spunea Andrei Nicolescu.

ADVERTISEMENT

Până la startul noului sezon din SuperLiga, Dinamo se va pregăti în Slovenia, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate. “Câinii” vor juca trei meciuri de pregătire, cu NK Aluminij (28 iunie), Zalaegerszegi (2 iulie) şi Dinamo Kiev (5 iulie).

ADVERTISEMENT