News

Medicamente compensate cu 90% pentru pensionari. Anunț important al premierului Marcel Ciolacu

Mai mulți pensionari vor primi medicamente compensate cu 90%. Decizie importantă anunțată de premierului Marcel Ciolacu în ședință de guvern
21.12.2023 | 12:50
Medicamente compensate cu 90 pentru pensionari Anunt important al premierului Marcel Ciolacu
Ciolacu a anunțat creșterea plafonului pensionarilor eligibili să primească medicamentele compensate / Foto: Inquam Photo
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, o decizie importantă privind medicamentele compensate cu 90% pentru pensionari, subiect aflat pe ordinea de zi a sedinței guvernului.

„Creștem plafonul seniorilor care sunt eligibili”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, că Guvernul va crește numărul pensionarilor care vor primi medicamente compensate în proporție de 90%. Premierul a menționat că beneficiarii acestei facilități sunt bătrânii cu pensii mici, „pentru care aceste medicamente sunt cu adevărat vitale”.

ADVERTISEMENT

„Apropo de medicamente, avem astăzi o decizie extrem de importantă legată de medicamentele compensate cu 90% pentru pensionari. Creștem plafonul seniorilor care sunt eligibili să le primească pentru a putea cuprinde un număr mai mare de pensionari”, a spus premierul.

„Este vorba de oameni în vârstă cu pensii mici, pentru care aceste medicamente sunt cu adevărat vitale”, a continuat Ciolacu, precizând că pentru „2024 am majorat bugetul sănătății cu peste 40%, fiindcă reprezintă o prioritate a acestui guvern”.

ADVERTISEMENT

Pe ordinea de zi a ședinței de joi a executivului se află modificatea și completarea unor acte normative privind acest program de compensare cu 90% a prețului medicamentelor pentru pensionari.

„Îmi asum scandalul din parlament, dacă acesta este prețul”

Marcel Ciolacu s-a felicitat și că bugetul pe 2024 a fost votat de parlament, „deoarece de acest buget depind veniturile a peste 12 milioane de români, venituri care cresc anul viitor”.

ADVERTISEMENT

„Mă bucur, în primul rând, că avem bugetul pe 2024 votat de parlament cu aproape 300 de voturi, deoarece de acest buget depind veniturile a peste 12 milioane de români, venituri care cresc anul viitor. Dacă scandalul din parlament este prețul pe care ar trebui să-l plătesc eu, ca premier, pentru ca pensionarii să-și primească la timp, în ianuarie, pensiile indexate, îmi asum această problemă fără nicio ezitare”, a declarat premierul.

Bugetul adoptat „oferă garanția că vom continua în același ritm șantierele de autostrăzi, că putem plăti mai bine dascălii, că vom avea medicamente și servicii medicale mai bune”, a continuat Ciolacu precizând că „sarcina mea, ca prim-ministru, este să mă asigur că, în 2024, banii din buget ajung acolo unde este nevoie”.

ADVERTISEMENT

La anul, „peste 100 de kilometri de autostrăzi”

Marcel Ciolacu a mai precizat că la ședința de guvern se află pe ordinea de zi opt-nouă proiecte legate de infrastructură: autostrăzi, centuri ocolitoare și electrificare de căi ferate. „Asta arată concret ritmul în care se lucrează în această guvernare pe zona de transporturi”, a apreciat el.

„Am certitudinea că, la anul, vor fi cu mult peste 100 de noi kilometri de autostrăzi și drumuri expres inaugurate”, a spus premierul, care a anunțat și că guvernul a aprobat un proiect în domeniul energiei, legea privind energia eoliană offshore.

„Ea ne va ajuta să folosim, pe lângă gazul din Marea Neagră, o altă resursă majoră a țării în zona litoralului, respectiv vântul. Avem un potențial uriaș, există investiții de miliarde de euro pregătite, care așteptau acest nou cadru legislativ”.

ADVERTISEMENT