News

Medicul Mihai Craiu avertizează: Copiii cu Covid, asimptomatici nu trebuie să primească acest tratament

06.11.2020 | 18:59
Medicul Mihai Craiu avertizează: Copiii cu Covid, asimptomatici nu trebuie să primească acest tratament
Medicul Mihai Craiu ne învață cum să procedăm în cazul copiilor asimptomatici. Sursa foto: recorder.ro
ADVERTISEMENT

Într-un mesaj publicat recent pe contul său de Facebook, medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenția asupra creșterilor alarmante ale numărului de cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2 în rândul copiilor și le explică părinților cum să procedeze în cazul în care aceștia sunt asimptomatici.

Potrivit acestuia, este strict interzisă administrarea azitromicinei sau a altor antibiotice în absența unui consult medical. Cu alte cuvinte, tratarea „după ureche”, practică des întâlnită în țara noastră, ar putea dăuna micuților, chiar dacă nu manifestă simptome sau se confruntă cu o formă ușoară a bolii.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie tratat “preventiv” cu nimic. Zice protocolul Societații Italiene de Infecții Pediatrice (cel mai nou, din țara UE unde chiar au fost mulți copii depistați)”, avertizează specialistul.

Medicul Mihai Craiu ne învață cum să procedăm în cazul copiilor asimptomatici

În ultimele zile am început să vedem din ce în ce mai mulți copii COVID-19 pozitivi. Marea majoritate sunt diagnosticați pentru că au o maladie severă, diferită de COVID19, într-un scenariu ce impune spitalizarea.

ADVERTISEMENT

Conform regulamentului INSMC. toți copiii ce au nevoie de internare sunt testati PCR. În vară vedeam 1 caz pozitiv la 4-5 zile, acum vedem unul la câteva ore. Deci am reușit!! Iresponsabilitatea unora, prostia altora și nerespectarea regulilor de către bună parte dintre noi “au împins” infecția cu noul coronavirus și la copii. Inclusiv la cei care stau continuu acasă, având comorbidități.

Din rațiuni etice nu voi vorbi despre cazuri. Încă nu…Încă sper să realizăm că riscăm să ne omorâm și copiii, nu numai bunicii! Chiar dacă infecția cu SARS-CoV-2 evoluează ușor la majoritatea copiilor, cei având comorbidități vor fi la fel de expuși riscurilor … ca și adulții ce au maladii similare.

Voi atrage atenția asupra unui scenariu ingrijorător. Deoarece mulți copii au părinții depistați COVID19 + este important să știm ce trebuie făcut cu un copil ASIMPTOMATIC.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă este testat pozitiv copilul, un asimptomatic sau având o formă minoră de boală, NU TREBUIE tratat “preventiv” cu nimic. Zice protocolul Societații Italiene de Infecții Pediatrice (cel mai nou, din țara UE unde chiar au fost mulți copii depistați).

Un copil asimptomatic dupa contact cu un părinte bolnav, COVID+, nu primește profilactic antibiotice. Este complet INTERZISĂ administrarea de azitromicină sau altele, mai ales fără consult medical”, avertizează medicul Mihai Craiu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri