Life

“Mefistofel și Margareta”, statuia dublă care îi lasă mască pe toți cei care o văd. Are la bază o legendă teribilă

Statuia dublă “Mefistofel și Margareta”, care îi lasă fără cuvinte pe cei care o văd. Este bazată pe o legendă teribilă.
02.09.2023 | 11:54
Mefistofel si Margareta statuia dubla care ii lasa masca pe toti cei care o vad Are la baza o legenda teribila
Statuia dubă Mefistofel și Margareta.Sursa foto: upload.wikimedia.org – Sailko, decenei.com/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

“Mefistofel și Margareta” este statuia dublă considerată una dintre cele mai interesante și originale din lume. Toți cei care o văd sunt uimiți. Statuia are la bază o legendă a scriitorului german Goethe.

Statuia dublă “Mefistofel și Margareta”, care îi uimește pe toți cei care o văd

Statuia dublă a lui Mefistofel și Margareta se află în Muzeul Salar Jung din Hyderabad, India. Este o sculptură din lemn impresionantă, cu două personaje distincte pe laturile opuse.

ADVERTISEMENT

Este una dintre cele mai neobișnuite sculpturi din lemn care au fost realizate vreodată. A fost creată în secolul al XIX-lea, de către un sculptor necunoscut.

O singură bucată de sicomor a fost folosită pentru a realiza statuia. Aceasta are o oglindă mare în spatele ei, pentru a putea vedea ambele fețe în același timp. Vizitatorii vin în număr mare la muzeu pentru a o admira.

ADVERTISEMENT

Statuia reprezintă două personaje din legenda germană a lui Faust. Este vorba despre un cărturar care face un pact cu diavolul și ajunge să-și vândă sufletul pentru cunoaștere și plăceri.

Figura lui Mefistofel, un demon cu un zâmbet cinic pe față și cu o postură care demonstrează încredere. Pe cealaltă parte este sculptată Margareta, o fată frumoasă și inocentă. Statuia are capul ușor plecat și o expresie timidă.

ADVERTISEMENT

Faust se îndrăgostește de Margareta. Vizitatorii sunt impresionați de cele două sculpturi, care reprezintă figuri atât de diferite. Aceasta este o adevărată capodoperă a sculpturii din lemn și reprezintă contrastul dintre bine și rău, precum și pe cel dintre lumină și întuneric și iubire și păcat, notează desprelume.ro.

Statuia a fost realizată dintr-o singură bucată de sicomor și are o oglindă mare în spatele ei, pentru a putea admira ambele fețe în același timp. Statuia este considerată una dintre cele mai complexe și originale opere de artă din lume și atrage mulți vizitatori la muzeu.

ADVERTISEMENT

Tehnica pentru a realiza statuia se numește “intarsia”. Aceasta constă în încrustarea unor bucăți de lemn diferite astfel încât să creeze efecte vizuale.

Este una dintre cele mai valoroase piese din colecția Muzeului Salar Jung, unde există peste 40.000 de obiecte de artă din diverse culturi și epoci. Mir Turab Ali Khan, fost prim-ministru al Indiei, a achiziționat statuia. A fost adusă în India din Franța, în 1876.

Despre ce este vorba în legenda lui Faust

În tragedia “Faust”, scrisă de Goethe, personajul principal nu este mulțumit de viața sa și încearcă să-și pună capăt zilelor. Acesta cere ajutorul Satanei și îi răspunde demonul Mefistofel, un agent al diavolului.

Mefistofel îl asigură pe Faust că îl va sluji atâta timp cât va trăi. După moartea sa, însă, Faust își va pierde sufletul și va deveni sclav pentru eternitate. Faust este de acord, așa că face un pact cu diavolul.

Faust îi cere lui Mefistotel să o seducă pe Gretchen (Margareta) pentru el. Tânăra este lăsată încărcinată de Faust, după care aduce pe lume un fiu bastard, pe care îl îneacă după ce realizează răul acestei situații, ajungând apoi să fie acuzată de crimă.

Femeia este spânzurată, dar are voie să meargă în Rai. Datorită rugăminților lui Gretchen, Faust este și el salvat de Dumnezeu. Această piesă de teatru este considerată de mulți ca fiind cea mai mare capodoperă germană.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care îşi fac selfie-uri
Anunţul radical făcut de Leonard Doroftei, la 5 ani după ce a plecat...
Anunţul radical făcut de Leonard Doroftei, la 5 ani după ce a plecat din România: Aveam nevoie de un şoc!
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a...
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a aflat că e însărcinată
Prețul carburanților explodează. Ce se întâmplă de la 1 iulie
Prețul carburanților explodează. Ce se întâmplă de la 1 iulie
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii