News

Mesaj RO-ALERT transmis și în București după dispariția unui minor de 13 ani din Galați, găsit în cele din urmă în Gara de Nord

Bucureștenii au primit vineri seara un mesaj RO-ALERT în care a fost anunțată dispariția unui minor de 13 ani din Galați.
30.09.2022 | 22:50
Mesaj ROALERT transmis si in Bucuresti dupa disparitia unui minor de 13 ani din Galati gasit in cele din urma in Gara de Nord
Bucureștenii care au primit mesajul RO-ALERT s-au temut că acest SMS anunță o situație de pericol iminent. Foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

La această situație s-a ajuns după ce polițiștii Secției 2 Poliție Galați au fost sesizați de către o femeie despre faptul că fiul ei vitreg a plecat de la domiciliu după o discuție telefonică avută cu tatăl lui.

Mesaj RO-ALERT după dispariția minorului din Galați

Oamenii legii au aflat astfel că minorul Angelin George Druțu a plecat de acasă la 12:30, în timp ce mama lui vitregă s-a prezentat la secție la 16:30.

ADVERTISEMENT

Semnalmente: înălțime – 1,60 metri, greutate – aproximativ 60 de kg, păr șaten, ochi verzi. La momentul plecării, minorul era îmbrăcată cu un pantalon tip blug, de culoare albastră, cu rupturi și pantofi sport, de culoare albă.

În urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit că minorul a cumpărat un bilet de tren din gara CFR Galați și s-a urcat în trenul cu destinația București.

ADVERTISEMENT

(…) Persoanele care pot oferi informații care să conducă la găsirea acestuia sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112”, au transmis polițiștii într-un comunicat de presă.

Unde a fost găsit copilul

Ulterior, așa s-a ajuns la mesajul RO-ALERT care a fost transmis și în București. În cele din urmă, oamenii legii au transmis că minorul de 13 ani a fost găsit în Gara de Nord din București.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor disponibile pe ro-alert.ro, sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență.

Pentru cei mai puțin familiarizați cu sistemul RO-ALERT trebuie spus că acesta este folosit în situațiile în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol. Astfel, în zilele cu fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare sau alte situații care amenință grav comunitățile., mesajul RO-ALERT este transmis prin SMS.

ADVERTISEMENT

RO-ALERT este implementat de specialiștii Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale. Pentru transmiterea mesajului de avertizare, operatorul Sistemului RO-ALERT are la dispoziție o hartă digitală pe care poate selecta.

ADVERTISEMENT
Tags: