News

Mesajul ”misogin” al SRI de 8 Martie, Ziua Femeii. ”Cele mai bune filaje nu ne aparțin”

Serviciul ROmân de Informații a publicat pe Facebook un mesaj considerat ”misogin” de unii internauți, cu ocazia zilei de 8 Martie, Ziua Femeii.
08.03.2024 | 10:18
Mesajul misogin al SRI de 8 Martie Ziua Femeii Cele mai bune filaje nu ne apartin
Mesajul ”misogin” al SRI de 8 Martie, Ziua Femeii. ”Cele mai bune filaje nu ne aparțin”
ADVERTISEMENT

Concret, cei de la SRI au transmis mesajul ”Cele mai bune filaje nu ne aparțin”, alături de o siluetă care pare a fi un spion femeie. Desigur, cei de la SRI au luat în considerare faptul că mesajul lor va fi considerat amuzant de unii, misogin de alții, însă e cert că acest mesaj s-a viralizat rapid și acum toată lumea îl dezbate.

Mesajul ”misogin” al SRI de 8 Martie, Ziua Femeii

În doar o oră, postarea a strâns peste 5.600 de reacții, și unii au făcut paralela cu melodia Macarena, de Erika Isak, și al său Mirel de la Turnu Măgurele. ”Misoginism instituționalizat! Bună dimineața, Mirel de la SRI”, a scris un internaut. Cu toate acestea, alți internauți au fost amuzați și au gustat mesajul.

ADVERTISEMENT

”În sfârșit, avem recunoaștere! Dacă ne dați aviz favorabil continuam undecover”, ”Revendicăm tot! Mulțumim de apreciere”, ”Mulțumim pentru compliment! Doamnele îl apreciază, feministelor woke le va da cu virgulă…”, ”Mare adevăr!!!!”, au fost doar câteva din mesaje, conform Adevărul.

Totuși, doamnele se vor întreba de ce 8 Martie este considerată ziua lor?  Conform tradiției, 8 Martie este Ziua Femeii sau din vremea comunismului Ziua Mamei. Originea acestei zile își are locul în 1857, când femeile care munceau în fabrici au protestat la New York împotriva condițiilor mizerabile de muncă și a salariilor foarte mici.

ADVERTISEMENT

Un alt protest a avut loc în 1908, când în stradă au ieșit 15.000 de femei, tot la New York. Femeile cereau să aibă drept de vot și ca ziua de muncă să fie micșorată. Partidul Socialist din America a sugerat atunci ca ziua de 8 Martie să fie ziua națională a femeii.

Ulterior, în 1910 mai multe țări au acceptat această propunere. Prima dată această sărbătoare a fost celebrată pe 8 martie 1913.  Așadar, un simbol al feminismului și a luptei pentru egalitatea drepturilor dintre femei și bărbați.

ADVERTISEMENT

Un alt eveniment notabil a avut loc în Rusia în 1917, când femeile au ieșit în stradă cerând pace, sătule de război. A urmat revoluția bolșevică, țarul a fost ucis alături de familia sa, iar femeile au primit drept la vot pentru prima dată.

Ziua Internațională a Femeii, simbolul feminismului din întreaga lume

În 1916, Ziua Internațională a Femeii era un mecanism de protest împotriva războiului, astfel că femeile ieșeau în stradă pentru a cere pace. Între timp, în 1977 Organizația Națiunilor Unite a decis să adopte oficial o zi a femeii. Fiecare țară era atunci invitată să își aleagă o dată pentru a-și celebra femeile.

ADVERTISEMENT

“Este o zi când femeile sunt recunoscute pentru realizările lor, meţinând cont de diviziuni naţionale, etnice, lingvistice, culturale, economice sau politice. Este o ocazie când trebuie să ne amintim eforturile şi realizările din trecut şi, cel mai important, să privim în perspectiva la potenţialul neexploatat al femeilor şi la oportunităţile ce le așteaptă pe femeile viitoarelor generaţii”, transmitea ONU.

ADVERTISEMENT