News

Mesajul Patriarhului Daniel către Papa Francisc: “Trebuie să promovăm familia tradițională”

31.05.2019 | 19:50
Mesajul Patriarhului Daniel catre Papa Francisc Trebuie sa promovam familia traditionala

Mesajul Patriarhului Daniel la întâlnirea cu Papa Francisc a readus în prim plan una din cele mai controversate teme de discuție din societatea românească în ultimele luni, și anume familia tradițională. În contextul referendumului eșuat pe tema căsătoriilor gay, Patriarhul Daniel a reiterat necesitatea promovării familiei constituite dintre un bărbat și o femeie.

Mesajul Patriarhului Daniel s-a axat în special pe familia tradițională

De data aceasta, Patriarhul Daniel nu a mai spus despre cât de păcătoși sunt homosexualii pentru relațiile lor, ci a scos în evidență o problemă reală cu care se confruntă Europa și anume cea demografică. Acesta, în alocuțiunea sa, l-a rugat pe Papa Francisc prezent la București să militeze împreună cu Biserica Ortodoxă pentru familia creștină tradițională.

Patriarhul Daniel a îndemnat la apărarea valorilor creștine într-o Europă secularizată în care, spune Înalt Preafericitul, se pierd foarte mult valori pe baza cărora s-a constiuit Europa modernă așa cum o știm astăzi. Fără valorile creștine, susține el, Europa nu s-ar fi unit și nu ar fi evoluat, căci primele școli și biblioteci au fost mijlocit de marii preoți ai vremurilor trecute și de biserici, indiferent de confesiune.

Patriarhul Daniel, îngrijorat de declinul demografic în Europa

Acesta a declarat în fața Papei Francisc și a celor prezenți la Catedrala Mântuirii Neamului că trebuie să trăim în pace și să fim solidari unii cu alții. “Predecesorii noştri ne cheamă astăzi şi pe noi să apărăm şi să promovăm credinţa în Hristos şi valorile creştine, într-o Europă foarte secularizată, pentru a transmite tinerei generații credinţa în iubirea milostivă a lui Hristos pentru lume şi credinţa în viaţa eternă a persoanei umane.

Totodată, ei ne cheamă să mărturisim, să apărăm şi să promovăm familia creştină tradiţională formată din bărbat, femeie şi copii, într-o Europă cu un evident declin demografic, un continent care îmbătrânește rapid. (…)

În acelaşi timp, Evanghelia lui Hristos ne cheamă să promovăm dreptatea, reconcilierea şi solidaritatea în societate pentru ca iubirea lui Hristos pentru toţi oamenii să fie percepută ca fiind binecuvântare, pace şi bucurie, pentru persoane şi pentru popoare”, a mărturisit astăzi Patriarhul Daniel.