News

Mesajul unei ucrainence refugiate la noi în țară pentru soldaţii ruși: “Sunteți niște monștri, ne omorâți copiii, ne distrugeți casele”

O ucraineancă refugiată în România a transmis un mesaj în lacrimi pentru soldații ruși care i-au invadat țara, la ordinele lui Vladimir Putin. Iată ce a avut ea de zis.
16.03.2022 | 00:00
Mesajul unei ucrainence refugiate la noi in tara pentru soldatii rusi Sunteti niste monstri ne omorati copiii ne distrugeti casele
Mesajul unei ucrainence refugiate la noi în țară pentru ruși. Foto: Colaj Fanatik / Captură TVR 1 și Hepta
ADVERTISEMENT

O refugiată venită din Ucraina la noi în țară a avut un mesaj pentru soldații ruși care luptă pe teritoriul țării pe care ea o iubește.

O ucraineancă refugiată în România, mesaj în lacrimi pentru soldații ruși

Tânăra Anastasia Harmash a cerut cu lacrimi în ochi ca războiul din Ucraina, locul nașterii sale, să se termine și i-a acuzat pe ruși că ucid tot ce le stă în cale.

ADVERTISEMENT

Mai mult, tânăra chiar i-a numit monștrii pe aceștia și i-a acuzat că ucid copii, distrug case și sunt niște criminali.

“Sunteți niște monștri, ne omorâți copiii, ne distrugeți casele, veniți pe pâmântul nostru și ne omorâți. Sunteți criminali. Nu știu dacă vom avea vreodată puterea să vă iertăm. Vă rog, opriți războiul!”, a spus ea, la TVR.

ADVERTISEMENT

Aceasta a povestit că i-a luat trei zile să părăsească Kievul, dar a considerat că este nevoie atunci când o bombă a căzut în apropierea casei sale.

Totuși, ea nu încetează să spere că într-o zi va mai ajunge în Ucraina, iar viața ei va fi la fel ca înainte.

ADVERTISEMENT

„A fost o decizie foarte grea să părăsesc Kievul, mi-a luat trei zile să o fac, deoarece am realizat că începuseră să bombardeze tot ce era în jur.

O bombă a căzut lângă casa mea. Sper ca într-o zi să mă pot întoarce și că va fi ca înainte”, a mai spus ea.

ADVERTISEMENT

Femeia din Ucraina are numai cuvinte de laudă pentru români

Aceasta a decis să vină în România, unde va sta până la finalul lunii. Ea a povestit că românii sunt foarte primitori și se simte bine la noi în țară, dar mai ales în siguranță.

“Mă simt ca acasă, deoarece românii sunt foarte primitori, mă susțin și m-au ajutat să mă simt în siguranță. Dar, în continuare, atunci când aud zgomote puternice mi se face frică. (…) Am decis să stau în România până la finalul lunii, dar nu știu ce voi face luna viitoare”, a mai spus Anastasia.

ADVERTISEMENT