Fotbal international

Messi a recunoscut mereu supremația lui Maradona. Prima reacție a lui Leo după vestea tragică

25.11.2020 | 20:33
Messi a recunoscut mereu suprematia lui Maradona Prima reactie a lui Leo dupa vestea tragica
ADVERTISEMENT

Diego Maradona a fost cel mai mare fotbalist din toate timpurile, însă au fost destule voci care au susținut că el ar putea fi depășit de conaționalul său Leo Messi. Starul Barcelonei a pus însă capăt controversei, admițând că „El Pibe D’Oro” a fost cel mai bun.

Diego Maradona a suferit astăzi un stop cardiorespirator și a decedat în locuința sa de la Tigre, unde se afla în recuperare după operația pe care o suferise la cap în urmă cu doar 3 săptămâni.

ADVERTISEMENT

Cu o viață demnă de un scenariu de Hollywood, Diego Maradona împlinise 60 de ani în urmă cu aproape o lună, pe 30 octombrie. Cu această ocazie, el a acordat un ultim interviu publicației franceze „France Footbal”.

Prima reacție a lui Messi după anunțul morții lui Maradona: „Ne părăsește, dar nu pleacă, pentru că Diego este etern”

Leo Messi a reacționat imediat după ce aflat trista veste a dispariției lui Maradona și a postat un mesaj pe Instagram, prin care își exprimă durerea pentru pierderea suferită.

ADVERTISEMENT

„Este o zi foarte tristă pentru toți argentinienii și pentru fotbal. Ne părăsește, dar nu pleacă, pentru că Diego este etern. Păstrez toate momentele frumoase trăite alături de el și am vrut să profit de ocazie pentru a-mi trimite condoleanțele tuturor familiei și prietenilor săi. RIP”, a fost mesajul lui Leo Messi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Supremația lui Maradona, recunoscută de Messi: „Nu l-aș fi putut egala niciodată. A fost cel mai bun din toate timpurile!”

Deși sunt conaționali, nu se poate spune că între Diego Maradona și Leo Messi ar fi existat întotdeauna relații foarte cordiale, gurile rele punând ușoara animozitate dintre cei doi pe seama comparației care ar fi mai bun. Comparație care nu i-a picat prea bine lui Diego, care încă era considerat un Zeu în Argentina, deși se retrăsese din activitate de peste 20 de ani. Iar din această cauză l-a atacat pe Leo ori de câte ori a avut ocazia, câteodată subtil, alteori pe față.

ADVERTISEMENT

Actualul star al Barcelonei a făcut primul pas pentru a pune capăt controversei și a recunoscut supremația lui Diego, declarând că niciodată nu s-ar putea ridica la înalțimea celui care a condus Argentina spre titlul mondial în 1986.

„Și dacă aș mai juca un milion de ani, niciodată nu m-aș putea apropia de valoarea lui Maradona. A fost cel mai mare din toate timpurile”, a fost declarația prin care Messi s-a recunoscut „învins” în această dispută.

ADVERTISEMENT

Diego l-a atacat pe Leo pentru prestațiile de la națională

Diego Maradona și Leo Messi au colaborat pentru puțin timp, în perioada în care „El Pibe D’Oro” era selecționerul Argentinei. Din păcate pentru ei, rezultatele obținute de naționala „pumelor” la Campionatul Mondial din Africa de Sud 2010 nu au fost cele scontate, asta și din cauză că Messi a avut o prestație ștearsă la acel turneu. De altfel, atunci s-a încheiat și aventura lui Diego ca selecționer al naționalei țării sale.

Deși nu se poate spune că l-a urât pentru asta, Maradona nu a scăpat ocazia să-l înțepe pe Messi ori de câte ori a avut ocazia pentru felul cum se prezintă la partidele Argentinei. Diego nu a putut accepta faptul că Leo dă tot ce poate la meciurile Barcelonei, în timp ce atunci când vine la națională pare plictisit și fără vlagă.

„În loc să stea de vorbă cu antrenorul, el se duce și se joacă pe play-station. Apoi, în teren cere mingea și o primește. Messi e un mare jucător, dar nu o arată. E inutil să vorbim despre un băiat care se duce de 20 de ori la baie înaintea unui meci ca despre un lider, pentru că nu e cazul. Nu trebuie să cerem mai mult de la Messi. Una e Messi de la Barcelona, altul e Messi din naționala Argentinei”, a sunat unul dintre atacurile lui Diego asupra lui Messi.

ADVERTISEMENT