Premier League

”Messi al portarilor”, titlu furat lui Andrei Vlad! Cine i-a luat fața

17.09.2018 | 21:35
Messi al portarilor titlu furat lui Andrei Vlad Cine ia luat fata

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, îl numea cu ceva vreme în urmă ”Messi al portarilor” pe Andrei Vlad, dar în aceste zile titlul i-a fost furat tânărului goal-keeper al ”roș-albaștrilor”. Acest supranume a fost primit de o vedetă din Premier League, pentru paradele reușite în ultima etapă.

Cel care a primit acest titlu onorific este portarul formației Manchester United, iar descrierea îi aparține goal-keeperului de la Watford, Ben Foster. Acesta s-a arătat extrem de încântat de pestația spaniolului în meciul direct disputat sâmbătă în etapa a cincea din Premier League.

Andrei Vlad a pierdut în favoarea lui De Gea titlul de ”Messi al portarilor”

”Este cel mai bun portar din lume de ani de zile, Este absolut genial. Paradele pe care le face în momente critice sunt uluitoare. El este Messi al portarilor. Nici nu pare deranjat când salvează acele mingi. Este strălucitor. Dacă un tânăr portar vrea să învețe ceva, pe De Gea ar trebui să-l urmărească. Este un portar de clasă mondială”

, a declarat Ben Foster, conform publicației britanice Daily Express.

Astfel, Andrei Vlad și-a pierdut titlul de ”Messi al portarilor, Foster considerând că De Gea este cel mai bun din lume: ”A fost criticat în ultima vreme, pentru că în lumea de astăzi ești la fel de bun ca ultimul tău joc. Din fericire pentru David, managerul și colegii săi știu că el este cel mai bun portar din lume și asta e totul pentru el”.

David De Gea sărbătorind victoria obținută de Manchester United în meciul de la Watford
David De Gea sărbătorind victoria obținută de Manchester United în meciul de la Watford

Andrei Vlad și-a pierdut locul de titular la FCSB după o serie de gafe

”Din câte am înțeles, nu este un mare fan al antrenamentelor. Dar el se concentrează foarte bine în meciuri, iar asta nu poți învăța la antrenament. Îmi aduc aminte de o fază din Champions League când a salvat o minge imposibilă din 5 metri cu Sevilla. Cei mai mulți portari ar fi închis ochii și ar fi sperat să-i lovească mingea, dar el a rămas calm, a urmărit balonul și a intervenit perfect”

, a mai spus portarul lui Watford.

David De Gea a avut o intervenție magnifică în fața lui Troy Deeney în meciul pe care Manchester United l-a câștigat la Watford cu scorul de 2-1 în etapa a cincea din Premier League. Spaniolul a respins cu o mână mingea șutată din interiorul careului de atacantul gazdelor.

În vârstă de 19 ani, Andrei Vlad a fost numit ”Messi al  portarilor” de finanțatorul Gigi Becali în momentul în care FCSB l-a adus de la Universitatea Craiova. La un moment dat, tânărul goal-keeper a ajuns titular la vicecampioana României, dar după ce a gafat în mai multe meciuri și-a pierdut locul în primul 11. Aspru criticat de Becali, Andrei Vlad a rămas cu pioarele pe pământ.Messi al portarilor? Asta a spus patronul, n-am băgat în seamă, m-a motivat puţin, dar eu trebuie să-mi fac treaba în continuare şi să îmi văd de drumul meu. Important e că sunt sănătos, mă simt bine acum”, a afirmat Andrei Vlad.

Tags: