Life

Meta face schimbări la început de an. Toți utilizatorii de Facebook și Instagram trebuie să știe asta

Noi schimbări la Facebook și Instagram au fost anunțate la început de an. Informația care trebuie să ajungă la toți utilizatorii.
23.01.2024 | 12:05
Meta face schimbari la inceput de an Toti utilizatorii de Facebook si Instagram trebuie sa stie asta
Schimbări uriașe la Facebook și Instagram. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La începutul anului 2024, Meta a anunțat că vor interveni noi schimbări la Facebook și Instagram. Utilizatorii din Uniunea Europeană trebuie să știe că de acum vor avea acest drept.

Schimbări importante la Facebook și Instagram

Compania fondată de Mark Zuckerberg a anunțat că vor fi aduse schimbări semnificative platformelor Facebook și Instagram. Modificările sunt valabile pentru toți utilizatorii din Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții au explicat ce urmează să se întâmple înainte ca noua legislație DMA (Digital Markets Act) să fie pusă în aplicare. Seria de ajustări a fost necesară pentru respectarea normelor digitale care vor intra în vigoare în martie.

Prin urmare, conform primelor informații despre schimbările ce vor fi făcute la Facebook și Instagram, utilizatorii își vor putea deconecta conturile unul de celălalt, având libertatea de a alege această opțiune în funcție de preferințe.

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost cea mai bună soluție găsită de Meta pentru aceia care și-au exprimat dorința de a gestiona mai eficient accesul la diferite platforme sociale. Iar acestea nu sunt singurele modificări care se vor impune.

Ce beneficii aduc schimbările

Astfel, compania lui Mark Zuckerberg le permite oamenilor să renunțe la anumite servicii Facebook, pentru a putea restrânge schimbul de informații personale între acestea. De pildă, Facebook Messenger va putea fi folosit individual.

ADVERTISEMENT

Despărțirea acestor produse poate spori intimitatea utilizatorilor și, de asemenea, există posibilitatea de a micșora numărul de informații necesare în procesul de targetare publicitară.

Dar există și anumite riscuri. Meta a dezvăluit că după ce aceste schimbări de la Facebook și Instagram vor fi implementate este posibil ca funcționalitatea platformelor să scadă.

ADVERTISEMENT

De exemplu, dacă Facebook Market nu va mai fi asociat cu cu contul de Facebook, atunci vânzătorul și cumpărătorul vor fi nevoiți să țină legătura prin alte mijloace, cum ar fi prin e-mail sau prin intermediul numărului de telefon, lucru care va face procesul incomod.

ADVERTISEMENT