News

Metoda ingenioasă prin care mulți șoferi români plătesc mai puțin la asigurarea RCA. Așa fac economie de bani

În ultimii ani, tot mai mulți șoferi români adoptă o metodă ingenioasă pentru a plăti o sumă mai mică la asigurarea RCA. Economiile la bani sunt de sute de lei pe an.
12.02.2023 | 14:33
Metoda ingenioasa prin care multi soferi romani platesc mai putin la asigurarea RCA Asa fac economie de bani
Trucul folosit de mai mulți șoferi români pentru a plăti mai puțini bani la asigurarea RCA. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Recent, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat noile tarife de referință pentru asigurarea obligatorie RCA. Din păcate pentru buzunarele cetățenilor, acestea au crescut la toate categoriile de vârstă, pentru toate capacitățile cilindrice.

Trucul folosit de mai mulți șoferi români pentru a plăti mai puțini bani la asigurarea RCA

Este cunoscut faptul că cea mai periculoasă categorie de șoferi este cea a tinerilor. Aceștia prezintă mai un risc crescut de accidente pe șosele. Din acest motiv, firmele de asigurare taxează suplimentar polițele RCA încheiate de aceste categorii de vârstă.

ADVERTISEMENT

Într-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, tot mai mulți tineri din România adoptă o metodă ingenioasă și perfect legală pentru a plăti mai puțini bani la asigurarea RCA.

În prezent, în România, sunt tot mai multe persoane care, pentru un RCA mai ieftin, aleg să treacă mașina pe numele unei persoane mai experimentate, încadrată într-o clasă mai bună de bonus.

ADVERTISEMENT

Prin această strategie din ce în ce mai des utilizată se poate ajunge la economii de câteva sute de lei în fiecare an. ”Având în vedere că-i pe tata… se încadrează la categoria aia, că n-a avut niciun accident.

N-am experienţă decât vreo ţae ani şi vârsta… Deci asta e o soluţie să plătiţi mai puţin la RCA. Da, cred că se practică frecvent pe la noi”, a spus cu sinceritate un şofer pentru Observator News.

ADVERTISEMENT

Mare atenție! În cazul mai multor accidente, tarifele RCA vor crește simțitor

Specialiștii din domeniul asigurărilor vorbesc și de reversul medaliei în cazul tinerilor care aleg să-și treacă mașinile pe numele părinților sau al bunicilor. În cazul mai multor accidente, tarifele RCA vor crește simțitor.

Alternative în cazul lipsei de bani sunt plata în rate sau încheierea unei poliţe pe durata unei luni. ”Se pot negocia, se poate ajunge la maximum 10 rate care să se plătească”, a explicat Daniel Scărlătescu, specialist în soluționare de litigii, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

În ultimele luni, asigurările auto obligatorii au cunoscut majorări dramatice. Șoferii tineri plătesc cel mai mult. Potrivit unui raport oficial din toamnă, tarifele pentru polițele RCA sunt și cu 20% mai mari față de luna februarie a anului precedent. Detalii, AICI.

ADVERTISEMENT