Life

Mihaela Bilic a dezvăluit alimentele cu efect anti-îngrășare: “Bine de știut”

Mihaela Bilic a dezvăluit alimentele cu efect anti-îngrășare. Celebrul nutriționist a precizat care sunt alimentele care pot să nu ne îngrașe.
03.08.2023 | 17:00
Mihaela Bilic a dezvaluit alimentele cu efect antiingrasare Bine de stiut
Alimentele cu efect anti-îngrășare, dezvăluite de Mihaela Bilic. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic a dezvăluit alimentele cu efect anti-îngrășare. Celebrul nutriționist a spus că sunt anumite alimente care deși au calorii sunt bune pentru noi și ard grăsimea.

Alimentele cu efect anti-îngrășare, dezvăluite de Mihaela Bilic

Mihaela Bilic a vorbit despre tipurile de grăsime și cum poate ea să îngrașe. Astfel, nutriționistul spune că ar fi bine să alegem de fiecare dată grăsime animală. Ea îngrașă mai puțin decât cea vegetală.

ADVERTISEMENT

Deși gramul de grăsime are același număr de calorii și pentru untură și pentru uleiul de floarea soarelui, de exemplu, efectele lor asupra siluetei sunt diferite.

Mai precis, acesta din urmă ne îngrașă. Dar alimentele cu efect de anti-îngrășare sunt gălbenușul de ou și peștele gras.

ADVERTISEMENT

„Bine de știut: grăsimea vegetală îngrașă mai tare decât grăsimea animală. Un gram de grăsime are tot 9 calorii, indiferent dacă provine din ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline, grăsime de pește, unt sau untură.

Aportul caloric este identic, însă efectele asupra siluetei sunt diferite!”, a scris Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT

În ce alimente găsim grăsimile bune, care nu ne îngrașă

Acidul arahidonic, prezent în uleiul de floarea-soarelui, este de trei ori mai adipogenic decât uleiul de pește, de exemplu. Pe scurt, șansele să ne îngrășăm rapid sunt mult mai mari dacă mâncăm zilnic acest tip de ulei.

Iar slănina, uleiul de măsline și untul sunt mai bune decât toate tipurile de grăsimi din seria Omega 6, cum este și uleiul de floarea-soarelui.

ADVERTISEMENT

„ARA (acidul arahidonic), grăsime din seria Omega 6 prezentă în uleiul de floarea-soarelui, este de trei ori mai adipogenică decât grăsimile din seria Omega 3 (din uleiul de pește).

Când vine vorba de stimularea îngrășării, ARA se dovedește mai puternic decât acizii grași saturați (din unt și slănină) sau mononesaturați (din uleiul de măsline)”, a spus nutriționistul.

Așa cum am precizat, sunt și alimente care au efect de anti-îngrășare. Este vorba despre DHA, un acid din seria Omega 3.

„La polul opus DHA, un acid gras din seria Omega 3, prezent în gălbenușul de ou și în peștele gras, are efect anti-adipogenic (anti-îngrășare)”, a mai spus Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT