Sporturi

Mihaela Buzărnescu s-a calificat cu emoţii în turul doi la turneul de la Charleston

03.04.2019 | 13:15
Mihaela Buzarnescu sa calificat cu emotii in turul doi la turneul de la Charleston

Mihaela Buzărnescu s-a calificat cu emoţii în turul doi la turneul de la Charleston! Mihaela Buzărnescu, ocupanta locului 30 în clasamentul WTA, a obţinut la Charleston a doua victorie din acest sezon şi s-a calificat în turul al doilea al turneului din Statele Unite ale Americii, turneu de categorie Premier, cu premii totale în valoare de 823,000 de dolari. Campioana în exerciţiu la acest turneu este olandeza Kiki Bertens, pe care Miki o poate întâlni la actuala ediţie de abia în penultimul act.

Mihaela Buzărnescu a obţinut cu greu victoria în primul tur la Charleston

Mihaela Buzărnescu s-a calificat cu destul de multe emoţii în turul al doilea al turneului WTA de la Charleston (Carolina de Sud), după ce a întrecut-o pe poloneza Magdalena Frech, locul 182 WTA, scor 6-1, 4-6, 7-5, la capătul unui meci care a durat două ore şi 12 minute de joc. Miki, a 12-a favorită de pe tabloul principal, a obţinut astfel a doua sa victorie din 2019 (în 12 partide) în faţa unei adversare venite din calificări.

După un prim set fără eroare, Mihaela a cedat în manşa secundă oferindu-i posibilităţi de revenire adversarei sale în vârstă de 21 de ani, care nu a ezitat şi era cât pe ce să s-o elimine pe jucătoarea noastră în setul decisiv. Totuşi, din fericire, nu a fost cazul. Mihaela a trecut de Frech, iar în turul doi o va întâlni pe americanca Lauren Davis, locul 184 WTA, venită şi ea din calificări, învingătoare în primul tur în faţa belgiencei Ysaline Bonaventure cu 6-4, 0-6, 6-2.

Mihaela Buzărnescu pe terenul de tenis

Mihaela Buzărnescu, prima victorie cu noul antrenor

Românca şi-a asigurat după primul meci la Charleston un cec de 5.050 dolari şi 30 de puncte WTA. De asemenea, aceasta a fost şi prima victorie pe care Mihaela o obţine în compania noului ei antrenor, tehnicianul român Artemon Apostu Efremov. Acesta a mai ajutat-o în trecut şi pe Irina Begu. În trecut, Mihaela a fost pregătită de Septimiu Frăţilă.