News

Mihai Chirica, primarul PNL din Iași, acuzații dure după respingerea bugetului local: ”Alianţa toxică USR PLUS – PSD blochează funcționarea orașului”

23.04.2021 | 13:30
Mihai Chirica primarul PNL din Iasi acuzatii dure dupa respingerea bugetului local Alianta toxica USR PLUS  PSD blocheaza functionarea orasului
ADVERTISEMENT

Primarul PNL al municipiului Iași, Mihai Chirica, a lansat o serie de acuzații extrem de dure după respingerea bugetului local. Acesta îi pune la zid pe cei de la USR PLUS, colegii liberalilor de la guvernare, acuzându-i de alianță cu PSD.

Joi, 22 aprilie, după o ședință maraton de opt ore care s-a încheiat seara la 22:00, bugetul municipiului Iași a fost respins de plenul Consiliului Local (CL).

ADVERTISEMENT

Extrem de revoltat după această decizie a consilierilor, Chirica a pus la zid USR PLUS. Colegii PNL-ului din Guvern sunt acuzați de edil că, în colaborare cu PSD, ”au blocat funcționarea și dezvoltarea Municipiului Iaşi pentru anul 2021 și au trădat votul ieşenilor, în favoarea ordinelor de partid”.

Primarul din Iași, Mihai Chirica, acuzații dure față de ”alianța toxică USR PLUS – PSD”, după respingerea bugetului local

După o ședință care s-a încheiat târziu în noapte, doar PNL și PMP au votat proiectul de buget al primăriei Iași. Au fost 13 voturi ”pentru” și un singur vot a lipsit pentru validarea bugetului.

ADVERTISEMENT

Consilierii USR PLUS s-au abținut, iar cei de la PSD au părăsit sala. Mihai Chirica acuză USR PLUS că s-a aliat cu PSD și spune că la Iași coaliția nu funcționează.

”Votul împotriva bugetului Iaşului arată o iresponsabilitate colosală din partea USR-PLUS și PSD! De șase luni consilierii USR-PLUS și PSD au format o alianţă toxică la Iaşi, atât la nivelul Consiliului Local, cât şi Judeţean.

ADVERTISEMENT

Dar votul de azi nu are doar efecte politice, prin care ieşenii văd blatul dintre USR-PLUS și PSD, de care am avertizat încă din campania electorală. Votând împotriva bugetului, modificat cu amendamente susţinute de USR-PLUS și PSD, alianţa toxică blochează tot orașul”, a declarat Mihai Chirica, potrivit paginii de Facebook a primăriei.

În urma acestui vot, Chirica avertizează că primăria Iași riscă să se închidă, iar serviciile publice să fie suspendate.

ADVERTISEMENT

”În lipsa bugetului, Municipiul Iaşi nu mai poate finanţa:

  •  Educaţia (construirea de noi grădiniţe şi creşe, modernizarea şcolilor, modernizarea şi construirea de terenuri de sport, salariile angajaților din învățământul preuniversitar privat, plata facturilor la utilități)
  •  Sănătatea (plata salariilor pentru personalul din centrele de vaccinare, sumele pentru investiții în spitalele din subordine: Spitalul de Recuperare, Spitalul „Dr. C. I. Parhon” și Spitalul „Sf. Spiridon”)
  • Transportul public (plata subvenţiilor pentru transportul în comun pentru pensionari, elevi și studenți)
  •  Proiectele europene în curs de desfăşurare (cele 44 de autobuze electrice, cele 32 de tramvaie noi, reabilitarea căii de rulare a tramvaielor, reabilitarea obiectivelor cultural-turistice Mănăstirea Frumoasa, Palatul Braunstein, Baia Turcească, Muzeul de Istorie Naturală)
  •  Siguranţa ieşenilor (sumele alocate Poliţiei Locale, sistemul de supraveghere video)
  •  Cultura (proiectele culturale ale Casei de Cultură, Ateneului Iaşi, Muzeului Municipal, Editurii Junimea și ale altor instituții de cultură)
  •  Termoficarea (asigurarea de apă caldă şi căldură pentru ieşeni)
  •  Spaţiile verzi și locurile de joacă pentru copii
  •  Curățenia oraşului
  •  Infrastructura (modernizarea străzilor și trotuarelor, construirea de pasaje)”, se mai arată pe contul primăriei.

Chirica: ”Ciuma roșie s-a aliat cu Uniunea Sabotăm România ca să îngroape Iașul”

Mihai Chirica, fost primar din partea PSD la Iași, în prezent înscris în PNL, acuză USR PLUS că s-a aliat cu ”ciuma roșie”.

”Astăzi ciuma roșie s-a aliat cu Uniunea Sabotăm România ca să îngroape Iașul! Ceea ce am văzut astăzi este de noaptea minții! Din ura față de primarul ales și față de partidul – PNL – care a câștigat alegerile locale, partidele din alianța toxică au trădat nu numai Iașul, ci și propriile electorate: PSD a ajuns să lupte împotriva pensionarilor și celor care au nevoie de ajutorul nostru, iar USR-PLUS împotriva celor care doresc dezvoltare, digitalizare și modernizare!

Ieşenii trebuie să îi ştie, cu nume şi prenume, pe aceşti consilieri locali iresponsabili, de la USR-PLUS – PSD. Ei sunt cei care au trădat Iaşul, la ordin de partid! Au fost 13 la număr, dar ghinionul este al Iașului, al nostru, al tuturor! Ei sunt cei care blochează funcționarea și dezvoltarea oraşului doar pentru interesele lor politice”.

Primarul spune că, ”Dacă ieşenii vor rămâne fără apă caldă, fără autobuze şi tramvaie, dacă şcolile nu vor primi bani pentru dotări, dacă centrele de vaccinare nu vor putea funcţiona în continuare, dacă vom pierde proiectele europene” de vină sunt cei de la USR-PLUS și PSD.

ADVERTISEMENT