Life

Mihai Morar, replică memorabilă pentru Lucian Mândruță: ”Ai citit Biblia precum “Cățeluș cu părul creț”

Mihai Morar i-a transmis lui Lucian Mândruță o replică memorabilă. Totul a generat un val de reacții în mediul online și nu numai.
08.04.2023 | 15:32
Mihai Morar replica memorabila pentru Lucian Mandruta Ai citit Biblia precum Catelus cu parul cret
Mihai Morar, replică memorabilă pentru Lucian Mândruță. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihai Morar și Lucian Mândruță au avut un ”schimb de replici” destul de controversat. Totul a pornit de la o postare a lui Lucian Mândruță. Mai apoi, jurnalistul a avut o reacție destul de dură, care i-a împărțit pe fani în două părți egale.

Postarea lui Lucian Mândruță care a generat mari controverse

Și totuși ce a postat Lucian Mândruță? Niște rânduri în care a criticat într-o oarecare măsură religia ca materie studiată în școli. Totodată, el a dat câteva citate din Biblie, adăugând că unele dintre ele ar putea să fie interpretate într-un mod greșit de anumite persoane.

ADVERTISEMENT

”Nu cred că e cazul mereu să căutăm explicații complicate în cărți și ideologii. Pentru că în mâinile unui om rău intenționat orice carte poate justifica violență. Chiar și Biblia!”, a scris Lucian Mîndruță, pe Facebook. Iar o reacție rapidă în acest sens a venit chiar de la Mihai Morar.

Jurnalistul a venit la rândul său cu o serie de citate din Biblie. Mai mult de atât, acesta l-a acuzat pe Lucian Mândruță că ar fi citit Biblia precum ”Cățeluș cu părul creț”, în cazul în care a găsit anumite cuvinte care ”instigă la violență”.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, acesta l-a acuzat pe Lucian Mândruță că dă dovadă de analfabetism al bunului simț. Printre altele, jurnalistul, urmărit de nenumărate persoane și apreciat pentru podcast-ul său, a ținut să îi povestească acestuia ce conține Biblia, dar și ce le-a spus Mântuitorul Iisus Hristos apostolilor săi.

Mihai Morar replică, memorabilă pentru Lucian Mândruță

”“NU AM VENIT SĂ ADUC PACE, CI SABIE” a spus Iisus. Să găsești aceste cuvinte drept instigare la violență e semn că ai citit Biblia precum “Cățeluș cu părul creț” și dovadă de analfabetism al bunului-simț.

ADVERTISEMENT

Iisus le vorbește aici apostolilor săi despre persecuțiile pe care le vor înfrunta, dar nicidecum nu e chemare la arme. Apostolul Pavel lămurește: “luați sabia duhovnicească, care este cuvântul lui Dumnezeu.”

Despre această sabie vorbește Hristos: “Nu am venit să împac adevărul și minciuna, înțelepciunea și prostia, binele și răul, pe Dumnezeu și pe mamona… ci am adus sabie ca să tai și să le despart, încât să nu se amestece.” (…) Nu ai cum să scoți aceste vorbe din context și să spui că Biblia asta te învață”, a fost o parte din mesajul postat de Mihai Morar.

ADVERTISEMENT

Lucian Mândruță a venit și cu un răspuns

Evident, Lucian Mândruță avea să reacționeze și el la această replică. Acesta nu a vrut să lase loc de interpretări așa că i-a explicat clar lui Mihai Morar la ce făcea referire. Potrivit acestuia, era vorba despre un mesaj pentru purtătorul de cuvânt al BOR.

De asemenea, Mândruță i-a recomandat lui Mihai Morar să înțeleagă ce scrie, înainte să iasă la înaintare cu fel de fel de critici. La aceeași postare, o reacție a venit și de la Adrian Papahagi. Acest i-a ținut partea lui Mihai Morar, cum de altfel au făcut-o și alte persoane.

Postarea a devenit extrem de distribuită, dar și citită pe internet. Unii internați au ținut să fie de acord cu ceea ce a spus Lucian Mândruță. De cealaltă parte, unii i-au ținut partea la rândul lor lui Mihai Morar.

ADVERTISEMENT