Fotbal intern

FCSB, la un pas de gafa perioadei de transferuri! Ce fost jucător a vrut să aducă și ce s-a întâmplat

07.01.2019 | 22:07
FCSB la un pas de gafa perioadei de transferuri Ce fost jucator a vrut sa aduca si ce sa intamplat

Gigi Becali a fost la un pas să aducă la FCSB un jucător cu probleme medicale și a fost atenționat în ultimul moment de colaboratorii săi că e aproape să facă gafa perioadei de transferuri în România. La cererea noului antrenor Mihai Teja, patronul FCSB era pregătit să-l transfere pe fostul jucător al roș-albaștrilor, Mihai Răduț, care este sub contract cu polonezii de la Lech Poznan.

Dar Becali a aflat că acesta nu este sută la sută din punct de vedere medical, problemele lui Răduț fiind la muşchii inghinali, motiv pentru care a jucat un singur meci în ultimele trei luni la Poznan.

Mihai Răduț la FCSB, transfer blocat de probleme medicale!

Chiar Gigi Becali a dezvăluit că Mihai Teja l-a cerut pe Răduț. Numele acestuia a fost șters ulterior de pe lista antrenorului și înlocuit cu Florentin Matei, primul transfer oficial al FCSB în această iarnă, anunțat exclusiv de FANATIK.

Mihai s-a gândit la Răduţ, dar eu am zis că-l iau pe Matei, e șapte clase peste. Ăsta scoate trei oameni din joc, nu unul! Dar şi Răduţ e bun fotbalist”, declara Becali la prezentarea lui Florentin Matei. Ceea ce nu a spus patronul FCSB este faptul că aducerea lui Răduț a fost „blocată” de informațiile pe care le-a primit despre fotbalist. Și anume că are probleme medicale și s-ar pregăti chiar de o intervenție chirurgicală.

Îl dorea și Mircea Rednic la Dinamo, dar „l-a uitat” deja

Mihai Răduț se afla și pe lista lărgită a lui Mircea Rednic la Dinamo, care a declarat înainte de terminarea sezonului de toamnă că va aduce și jucători români, nu doar străini. Iar referirea era făcută la fotbaliști români care sunt în străinătate și care și-au arătat disponibilitatea de a lucra la Dinamo cu „Puriul”.

Printre nume a apărut și Mihai Răduț, alături de Ioan Hora, Scarlatache, Steliano Filip, Ioan Filip. Singurul transfer care s-a realizat până în acest moment este cel al lui Ioan Filip, cu care Rednic a lucrat la Petrolul și care era liber de contract. Din informațiile FANATIK, Răduț nu mai este de actualitate pentru „Puriu”.

Mihai Răduț are jumătate de oră jucată în ultimele trei luni. Reziliază cu Lech?

Mihai Răduț nu mai este jucător de bază la polonezi în acest sezon, iar apropiații acestuia dezvăluie că și problemele la inghinali i-au cauzat pierderea primului 11. Olteanul de 28 de ani a bifat doar 8 prezențe pentru Lech Poznan în actualul campionat, 5 ca titular, dar niciodată nu a fost integralist.

Mihai Răduț, transfer blocat la FCSB. Ce gafă era să facă Gigi Becali!
Mihai Răduț este la Lech Poznan din ianuarie 2017, când a reziliat cu Hatta Club

Ultima oară a jucat 30 de minute la victoria de acasă a lui Lech Poznan cu Slask Wroclaw, 2-1, pe 7 decembrie 2018, cu trei runde înainte de vacanță. Mai mult, antrenorul l-a trimis de două ori și la echipa secundă. Există chiar și varianta ca Răduț și Lech Poznan să rupă contractul, în primul rând la dorința clubului polonez. Românul mai are contract cu Lech până în vara lui 2020, el prelungindu-l în mai 2017.

  • 800.000 de euro a plătit Gigi Becali pe Mihai Răduț când l-a transferat de la Internațional Curtea de Argeș în 1 iulie 2010
  • 0 euro a încasat Becali pe Răduț când i-a dat drumul să plece definitiv la Pandurii Tg. Jiu în vara lui 2014. El mai fusese împrumutat de roș-albaștri la gorjeni în sezonul 2012/2013
  • 550.000 de euro este cota actuală a mijlocașului român, care are și trei prezențe în naționala României