Fotbal intern

Mihai Rotaru rupe tăcerea după acuzele lui Victor Piţurcă: “Ştie domnia sa de ce a fost dat afară. N-a plecat de bunăvoie!” Exclusiv

31.03.2021 | 17:59
Mihai Rotaru rupe tacerea dupa acuzele lui Victor Piturca Stie domnia sa de ce a fost dat afara Na plecat de bunavoie Exclusiv
Mihai Rotaru rupe tăcerea după acuzele lui Victor Piţurcă: "Ştie el de ce a fost dat afară. N-a plecat de bunăvoie!"
ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru a oferit o primă reacţie, pentru FANATIK, după acuzele lansate recent de Victor Piţurcă. Patronul Universităţii Craiova i-a răspuns fostului antrenor al echipei, care l-a acuzat că decide totul la echipă, motiv pentru care nu putea face performanţă. 

Patronul Universităţii Craiova a dezvăluit pentru FANATIK faptul că Victor Piţurcă nu a plecat de bunăvoie de la echipă, ci a fost dat afară. În plus, Mihai Rotaru a reacţionat după ce fostul antrenor s-a plâns de faptul că nu i-au fost aduşi jucători.

ADVERTISEMENT

Prima reacţie a lui Mihai Rotaru după acuzele lui Victor Piţurcă: “A fost dat afară de la Universitatea, nu a plecat de bunăvoie!”

Victor Piţurcă a susţinut în repetate rânduri că a plecat de bunăvoie de la U Craiova, însă Mihai Rotaru a dezvăluit că fostul selecţioner a fost dat afară de la echipă, lăsând de înţeles că motivul demiterii ar fi indicat să nu fie făcut public.

“Am tot evitat să intru în polemică, dar s-a ajuns prea departe, cu acuze care sunt neadevărate şi nu-şi au rostul. Domnul Piţurcă a lăsat doar ură şi dezbinare la Craiova. Domnia sa jigneşte şi aruncă cu pietre, dar trebuie să fie atent, pentru că două-trei s-ar putea să se întoarcă cu efect de bumerang. Tot spune că a plecat de la Ştiinţa pentru că eu nu am adus jucători. Ca să fiu clasic, asta este o minciună adevărată sau o adevărată minciună, spune-i cum vrei…

ADVERTISEMENT

Domnia sa, în primul şi în primul rând, nu a plecat de bunăvoie de la U Craiova. Domnul Piţurcă a fost dat afară de la U Craiova. De ce? Ştie dânsul mai bine de ce… Nu vreau să intrăm într-o polemică fără rost, dar nici nu putem să stăm drepţi atunci când suntem jigniţi. Chiar nu-mi doresc să cobor nivelul discuţiei mult prea jos. Prefer să rămână între mine şi domnul Piţurcă motivul pentru care a fost dat afară”, a dezvăluit Mihai Rotaru pentru FANATIK.

Ce transferuri a făcut Mihai Rotaru la cerinţa lui Victor Piţurcă: “Urma să-l cumpărăm pe Tamaş”

După ce Victor Piţurcă s-a plâns că nu a primit transferuri în perioada petrecută la U Craiova, Mihai Rotaru a rupt tăcerea şi a dezvăluit două mutări pe care le pregătea la formaţia din Bănie.

ADVERTISEMENT

“Îmi spunea: ‘Mihai, ia-l pe Zakaric’. Gata, nea Piţi. “Mihai, ia-l pe Cosic. Gata, nea Piţi! Ia-l pe Ivan, dă 1 milion pe el pentru că avem nevoie. Îl luăm, nea Piţi! Cumpără-l pe Măţel. Dă 50.000 pe la Hermannstadt. Cumpără-l şi pe Nistor’! Sigur, nea Piţi, îi luăm pe amândoi! Urma să-l cumpărăm şi pe Tamaş, să negociem cu el.

Mai mult de atât, am făcut ofertă de 900.000 de euro pentru un fundaş norvegian. Din păcate, copilul nu a vrut să vină în România, ca dovadă că l-a cumpărat Gent cu 700.000 de euro şi este titularul lor. Acum este în componenţa echipei mari a Norvegiei, continuă Mihai Rotaru pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

“Noi suntem construiţi altfel. Ne dorim ca Octavian Popescu să fie vândut pe o sumă cât mai mare, avem 1%”

Recent, Victor Piţurcă a susţinut că Mihai Rotaru este vinovat de faptul că Octavian Popescu nu a ajuns la U Craiova şi a aruncat o săgeată către olteni, susţinând că speră ca Gigi Becali să-l vândă cu 50 milioane de euro pe fotbalist, spre ciuda oltenilor care l-au pierdut. Patronul Ştiinţei a atins şi acest subiect, subliniind că nu a declarat niciodată că fostul antrenor al echipei l-a îndrumat pe fotbalist spre FCSB, aşa cum “Piţi” anunţase de curând.

“N-am vrut să agit apele pe subiectul ăsta până acum deoarece copilul era la Euro U21 iar noi trebuie să avem grijă de ei, indiferent unde joacă. Eu nu am declarat niciodată că domnul Victor Piţurcă l-a îndrumat pe copil spre FCSB. Am spus tot timpul că domnia sa l-a îndrumat spre domnul Giovanni Becali, cu care noi, la acel moment, nu aveam o relaţie foarte bună. Familia copilului, respectiv mama şi unchiul lui, toţi au spus, negru pe alb, că domnul Piţurcă i l-a recomandat domnului Giovanni Becali şi de acolo s-a dus la FCSB. Să nu ne insulte inteligenţa! Eu l-am rugat să-l vadă pe copil şi după două zile semnase cu Giovanni.

Noi suntem construţi altfel, ne dorim ca Octavian Popescu să fie vândut nu cu 50.000.000 de euro, ci cu 100.000.000 sau 150.000.000 de euro. Avem şi noi de la solidaritate 1%, aşa că luăm 1.000.000 de euro dacă va fi vândut cu 100.000.000 de euro. Nu ne băgăm unghia în gât, vrem să fie vândut pe o sumă cât mai mare”, a precizat Mihai Rotaru.

Cum l-a atacat Victor Piţurcă pe Mihai Rotaru

Recent, Victor Piţurcă a susţinut că a plecat de la U Craiova, în ianuarie 2020, pentru că nu putea face performanţă din cauza imixtiunilor lui Mihai Rotaru la echipă. Fostul selecţioner a susţinut că jucătorii aveau un program lejer la echipă, iar aceştia vorbeau cu patronul clubului.

De la Craiova am plecat că nu puteam face performanță. Rotaru vorbea cu fotbaliștii. La Craiova e doar Rotaru, nimeni altcineva nu contează. Eu am fost tâmpit că m-am dus la Craiova, trebuia să mă duc din iarnă.

Am muncit patru luni de zilă, dar auzeam vorbe pe la spate. Erau jucătorii obișnuiți cu italienii, veneau la 11 și plecau la 12 și jumătate. Ce era să fi făcut, nu puteam să las lucrurile așa”, a spus recent Victor Piţurcă la Digi Sport.

Episodul Octavian Popescu

“Am înțeles de la domnul Mihai Rotaru că eu, în cele patru luni, cât am stat acolo, am făcut un lucru bun. L-am îndrumat pe Octavian Popescu să plece la FCSB. Este o minciună fără margini.

La un moment dat mi-a spus, prin octombrie, să văd un jucător de la echipa a doua, pe care urma să-l cumpere în vară. A doua zi, i-am spus să-l cumpere, dar mi-a spus că nu se grăbește că vrea un preț mai bun. Apoi, eu l-am luat la echipa mare, unde a stat cam 10 zile.

După două săptămâni m-a sunat și Ioan Becali, care mi-a spus că e jucătorul lui. ‘Acolo nu va rămâne dacă nu-i dă Rotaru salariu care trebuie’, mi-a spus Giovanni. I-am spus să stea liniștit cu Rotaru că se va rezolva.

Rotaru voia să-i dea 1000 de lei salariu, dar eu din acel moment nu am mai știut nimic de el. Apoi, au spus că i l-am recomandat eu lui Giovanni Becali, dar nu a fost adevărat. Dar, el ca să-și acopere neglijența, să dea vina pe mine în fața suporterilor, a spus asta.

Dar el e singurul vinovat! A și sancționat niște oameni din club. El trebuia să se sancționeze! Chiar mi-ar plăcea ca Gigi să-l vândă cu 30, 50 de milioane de euro. Așa aș vrea”, a susţinut Victor Piţurcă.

Şi-a început mandatul şi l-a terminat cu înfrângeri în faţa celor de la FCSB

Victor Piţurcă şi-a început mandatul la U Craiova într-un derby cu FCSB, pierdut pe teren propriu, scor 0-1, pe 15 septembrie 2019. Tot cu o înfrângere în faţa rivalei, însă cu 0-2, şi-a încheiat perioada petrecută în Bănie. Înainte ca echipa să reunească pentru cantonamentul de iarnă, Victor Piţurcă i-a anunţat pe oficialii Ştiinţei că părăseşte formaţia.

Pe banca Universităţii Craiova, Victor Piţurcă a stat timp de 16 meciuri. Oltenii au înregistrat 8 victorii, 3 remize şi 5 înfrângeri în perioada septembrie-decembrie 2019. În momentul demisiei, formaţia din Bănie ocupa locul 4, la 7 puncte în spatele liderului CFR Cluj.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 1,82 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT