News

Mihai Șora, apel către generația tânără! „Vorbiţi cu cei din jur, cu părinţii, cu bunicii, cu prietenii voştri, să iasă la vot”

26.05.2019 | 00:09
Mihai Sora apel catre generatia tanara Vorbiti cu cei din jur cu parintii cu bunicii cu prietenii vostri sa iasa la vot

Filosoful Mihai Șora a lansat un apel către generația mai tânără! Acesta a postat un mesaj pe o rețea de socializare prin care a îndemnat cât mai multă lume să participe la alegerile europarlamentare și să-și exprime opțiunea și în cazul Referendumului pentru Justiție solicitat de președintele Klaus Iohannis. Ajuns la 102 ani, Șora a completat mesajul și cu un clip video în care arată că are de făcut 875 de paşi mici până la secţia de votare. ”Nu pregetaţi să-i faceţi”, mai spune acesta.

Mihai Șora, apel către generația tânără!

”Dragi prieteni, vorbiţi cu cei din jur, cu părinţii, cu bunicii, cu prietenii voştri, să iasă la vot. Nimic nu mi se pare mai periculos pentru democraţie decât nepăsarea. Nepăsarea înseamnă să nu fii sensibil la soarta ţării tale şi a semenilor tăi. Când nu-ţi pasă de viaţa celor din jurul tău, de fapt nu-ţi pasă nici de viaţa ta: nu trăieşti în peşteră, printre lilieci şi coleoptere; trăieşti printre oameni şi de soarta lor depinde şi soarta ta.

Nu poţi fi – tu, singur! – fericit şi împăcat dacă cei din jurul tău suferă, dacă nu au acces la o educaţie decentă, dacă se chinuie în spitale insalubre, dacă mor sfârtecaţi în accidente pe şosele desfundate, dacă sunt hărţuiţi în fel şi chip de incompetenţă, rea-voinţă, de hoţie şi netrebnicie. Mergeţi la vot şi luaţi-i cu voi şi pe nehotărâţi, pe leneşi, pe uituci, pe lasă-mă-să-te-las şi pierde-vară”, a scris pe pagina personală de facebook, Mihai Şora.

Mihai Șora, apel către generația tânără! Șora
Mihai Șora a cerut oamenilor să meargă la vot. Sursă foto – facebook

Șora cheamă lumea la vot

Mihai Şora recunoaşte că în ultima perioadă a stat de vorbă cu zeci de oameni pe care a încercat să-i convingă să meargă să-și exprime opțiunea. ”În ultima vreme, am stat de vorbă cu zeci de oameni, am încercat să-i conving să-şi rupă câteva minute din viaţă şi să meargă la vot: câteva minute pentru anii ce le stau în faţă. Câteva minute şi câţiva paşi. Nu pregetaţi să-i faceţi.

Și puneţi stampila, după ce v-aţi gândit bine, pe numele celui mai potrivit să ne reprezinte”, a mai scris filosoful în încheierea mesajului. De remarcat că alegerile europarlamentare au loc duminică, 26 mai 2019.

Tags: