Life

Mihai Voropchievici dezvăluie cele șapte trucuri anti-stres. Cum scapi de orice grijă

Mihai Voropchievici dezvăluie care sunt cele șapte trucuri anti-stres. Cum scăpăm de gândurile care ne frăîmântă cel mai mult?
11.12.2023 | 18:00
Mihai Voropchievici dezvaluie cele sapte trucuri antistres Cum scapi de orice grija
Lista cu trucuri anti-stres a lui Mihai Voropchievici. Foto: ASTROFANATIK
ADVERTISEMENT

Mihai Voropchievici dezvăluie, în exclusivitate pentru FANATIK, cele șapte trucuri anti-stres, cele prin care fiecare om își poate recăpăta zen-ul.

Mihai Voropchievici dezvăluie cele șapte trucuri zen anti-stres

Maestrul runelor vine cu niște sfaturi de-a dreptul inedite, mai ales acum, în această perioadă de agitație, de stres dinaintea sărbătorilor de iarnă. Trucurile zen pe care le recomandă Voropchievici pot fi folosite în orice perioadă a anului, nu doar acum, în iarnă.

ADVERTISEMENT

Primul truc: în momentul când te simți stresat, acordă-ți răbdare, ai răbdare cu tine. Încearcă și nu intra în panică atunci când ești stresat. Caută pe cât e posibil să fii indiferent total. Sfatul este să nu îți pierzi speranța și dă dovadă de răbdare. Lucrurile se vor rezolva de la sine dacă nu te agiți.

Al doilea truc dezvăluit de Mihai Voropchievici: meditează. A medita nu înseamnă a te reculege undeva, într-un spațiu unde să nu se audă zgomote ori să te perturbeze ceva. Când vrei meditație mai bună, ca să ajungi la o stare de relaxare, pune-ți muzică, o muzică plăcută care să pătrundă în suflet și să te liniștească. Înainte de asta, inspiră profund.

ADVERTISEMENT

Mișcarea, esențială

Al treilea truc anti-stres din lista lui Mihai Voropchievici: petrece timp în liniște deplină. Poți citi, poți face o baie relaxantă cu plante. Ceaiul fierbinte și o carte bună sunt recomandate pentru a te detașa de griji. Mai citiți și bancuri, simțiți-vă detașați și veți vedea că această relaxare vă va prinde bine. După o zi de muncă, cu stres, oferiți-vă timp pentru liniște.

Un alt truc eficient ar fi să ieșiți în aer liber și să faceți mișcare măcar 30 de minute pe zi. După mișcare, mergem la punctul cinci. Răsfățați-vă, faceți ceva care vă place. Poate fi vorba de un hobby, de ceva care să vă destindă total.

ADVERTISEMENT

Dacă te simți bine după mișcarea în aer liber, poți să faci o incursiune într-un parc sau să numeri până la 1.000 de pași, plimbându-te. Ocupându-te cu numărătoarea, te vei elibera de toată încărcătura negativă a zilei respective.

Al șaselea truc: încearcă să dai dovadă de pozitivitate. Mihai Voropchievici spune că e bine să eviți negația, negativitatea, chiar dacă vine cineva și te întreabă ceva ce nu îți convine. Evită expresiile precum „Nu vreau” sau „Nu pot”. Pe lângă evitarea negării, încearcă să nu te mai iriți din te-miri-ce.

ADVERTISEMENT

Sfaturi de la maestrul runelor. Ce puteți face cu o bucată de șiret să scăpați de griji

E posibil să mai auzi câte o vorbă nepotrivită de la un vecin, de la cineva din jur. Evitând iritarea, vei reuși să îți controlezi furia. Fii deschis la nou și fii pozitiv. Gândește-te la lucrurile plăcute care ți s-au întâmplat peste zi oricând simți că ești negativist.

Ultimul truc: învață să fii recunoscător. Mulțumește-i lui Dumnezeu pentru lucrurile pe care le ai. Încearcă să renunți la nemulțumire și nu invidia pe nimeni. Bucură-te pentru cei cărora le merge bine. Nu sta focusat pe ce nu merge bine.

A te concentra pe ceva ce nu merge bine nu face altceva decât să persiste în nefuncționalitatea acelui lucru. „Luați o bucată de sfoară sau un șiret și faceți pe el 10 noduri. Când ați ajuns la 10 bucurați-vă că ați făcut cele 10 noduri. În cele 10 noduri, nu faceți altceva decât să blocați neajunsurile, tot stresul vostru”, spune Mihai Voropchievici, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde