Life

Mihai Voropchievici explică semnificația numelui tău! Ce taine ascunde

Semnificația numelui îi poate ajuta pe mulți părinți care nu știu cum să își boteze copiii. Care sunt cele mai comune nume și ce reprezintă ele?
14.09.2023 | 11:36
Mihai Voropchievici explica semnificatia numelui tau Ce taine ascunde
Semnificația numelui - Mihai Voropchievici vorbește despre cele mai comune prenume purtate de români. Foto: ASTROFANATIK
ADVERTISEMENT

Mihai Voropchievici explică semnificația numelui, importanța prenumelor pe care le purtăm. Vorbim despre cele mai comune nume la români, căci dacă am lua absolut toate prenumele nu am termina nici la anul!

Semnificația numelui, explicată de Mihai Voropchievici

Semnificația numelui poate fi o temă banală pentru mulți, dar are o importanță fantastică. Fiecare prenume are o importanță uriașă. „De multe ori, chiar când mămica e însărcinată noi, cei din jur, venim cu tot felul de nume care s-ar potrivi copilului. Am văzut că în general la noi, la români, prenumele pe care îl dădeau copilului era în funcție de sărbătoarea care era în perioada respectivă. Părinții căutau să dea un nume de sfânt, luându-l ca simbolistică”, povestește Mihai Voropchievici, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Unele nume ne pot feri, pe tot parcursul vieții, de vrăji sau energii necurate. Se spunea că dacă ai numele Sfântului Gheorghe nu o să poată nimeni să te atace. Dacă ai numele Vasile, este un nume fantastic de puternic. Și Sfântul Ioan are o semnificație importantă, iar aici ne referim mai ales la Ioan Gură de Aur, care povățuia de bine credincioșii. Un alt nume marcant este al Sfântului Ilie, el fiind un pic mai războinic.

Femeile cu numele Ana sau Maria sunt protectoare

Numele celor doi arhangheli, Mihail și Gavriil, sunt alte nume fantastic de puternice. Cele mai răspândite nume în România sunt, însă, Marin și Maria. Maria e un nume mai des întâlnit decât Ana, Ioana sau Gheorghița.

ADVERTISEMENT

Toate femeile care poartă acest nume au un dar de la Dumnezeu, dar și de la mama Mântuitorului. Femeile cu numele Maria sunt mai ocrotitoare și au darul de a vindeca. Următoarele nume pe care le găsim la noi sunt Ilinca, Gheorghe, Vasile și Ana. Ana nu are o pondere foarte mare, dar are o încărcătură extraordinar de puternică. Numele Ana vine cu un har de vindecare.

Se spune că femeile cu numele Ana sau Maria îți pot lua durerile sau grijile cu mâna. Totuși, după 2000, părinții au început să mai dea și alte prenume. Avem și mulți Andrei și Andreea. Apoi urmează Ruxandra, Roxana, Anda plus alte combinații împrumutate din zona Europei.

ADVERTISEMENT

Și de la Sfântul Petre au apărut multe derivate. „Sunt mulți români care nu și-au mai botezat copiii cu acest nume, mai ales cei care au trăit și s-au obișnuit în Spania și i-au pus Pedro, dar este același lucru”, precizează Mihai Voropchievici.

Cei cu numele Petre sunt tari ca piatra și ambițioși

Petre, în traducerea din ebraică, înseamnă piatră. „Gândiți-vă la cât de mult a propovăduit credința în Dumnezeu și la ce supliciu a fost supus de către romani”, explică Mihai Voropchievici.

ADVERTISEMENT

Mai sunt mulți băieți cu prenumele Răzvan. Răzvan e răzbătătorul, izbăvitorul, are conotația lui. E un nume care, în numerologie, începe cu cifra 9. Are și sensibilitate, dar și forță unde trebuie să își impună punctul de vedere.

„Mai sunt și nume dure, care de multe ori sunt cam evitate și unul din ăsta este Adolf. Nu se poate să nu fi aflat la istorie despre război și acest nume, oricât de tânăr ai fi. Mulți nemți evită acest nume. Să lăsăm, însă, fiecare părinte să pună numele pe care și-l dorește. Sfatul meu este să folosiți numele de sfinți, ăsta să fie de bază”, a încheiat Mihai Voropchievici. 

ADVERTISEMENT
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Un nou scandal tip
Un nou scandal tip "sextape" în fotbal: interzis la echipa națională, după ce și-ar fi filmat prietena pe ascuns
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Celebrul milionar român care apare în dosarul Caranilor s-a despărţit de iubită şi...
Celebrul milionar român care apare în dosarul Caranilor s-a despărţit de iubită şi s-a mutat din România! Detalii de ultimă oră
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în...
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în planul său de a coloniza planeta Marte. Despre ce este vorba
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
A MURIT VIOREL Stegaru?! Şoc cu fostul soţ al Vulpiței: Să-i fie țărâna...
A MURIT VIOREL Stegaru?! Şoc cu fostul soţ al Vulpiței: Să-i fie țărâna ușoară
Viața lui Dorian Popa s-a întors pe dos. A ajuns să se blesteme
Viața lui Dorian Popa s-a întors pe dos. A ajuns să se blesteme
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu...
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu aceeași boală care a răpus-o pe Rona Hartner! ”Să mai prind măcar 5 ani”
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras...
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras atenția tuturor celor care au văzut pozele
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română