News

Mii de cadre medicale din Grecia, trimise în concediu fără plată până se vor vaccina

Grecia a trecut la o măsură drastică pentru a determina să se vaccineze cadrele medicale care refuză să facă acest lucru. Mai exact, a decis să le trimită în concediu fără plată până ce se vor imuniza.
02.09.2021 | 16:10
Mii de cadre medicale din Grecia trimise in concediu fara plata pana se vor vaccina
ADVERTISEMENT

Autoritățile elene impun vaccinarea obligatorie anti-Covid a cadrelor medicale, iar pentru ca lucrurile să fie mai clare, au adoptat și o lege în acest sens, care a intrat, joi, în vigoare. Legea mai prevede, printre altele, suspendarea cadrelor medicale fără plată până se vor imuniza.

În momentul de față, în Grecia sunt circa 10.000 de cadre medicale, din spitalele de stat, care nu s-au vaccinat încă împotriva COVID-19. Ministerului sănătății elen le-a mai dat răgaz o zi pentru a-și administra măcar o primă doză, dar legea tot se va aplica.

ADVERTISEMENT

Două mii de cadre medicale din Grecia s-au programat pentru prima doză

Sunt două mii de cadre medicale, din cele zece mii nevaccinate care s-au programat miercuri pentru prima doză de ser. De asemenea, ministerul sănătății din Grecia are și un plan de măsuri cât timp va sta în concediu fără plată restul personalului medical.

Printre măsurile existente și pentru ca activitatea din spitale să nu fie afectată este și aceea că se vor uni unele departamente și se vor face redistribuiri de personal medical.

ADVERTISEMENT

Totodată, în Grecia procentul de vaccinare în rândul medicilor este de 95%, dar asta după ce, în ultimele zile, numărul celor care și-au exprimat dorința de imunizare a crescut.

În România, medicii nevaccinați ar putea fi obligați să-și plătească din banii proprii testele

La noi în țară, nu s-a impus vaccinarea obligatorie a cadrelor medicale, dar se ia în calcul ca cei ce vor refuza imunizarea, să fie nevoiți să-și plătească din banii proprii testarea.

ADVERTISEMENT

„Acum ne îndreptăm spre acea posibilitate în care testarea să fie efectuată în unitatea sanitară, iar costurile testelor să fie suportat din fondul de sporuri al personalului medical care nu este vaccinat.

Aceasta este ipoteza cu care lucrăm acum, este în lucru la nivelul MS propunerea de proiect legislativ, dar este evident că pentru a avea varianta finală, ea va trebui validată de Ministerul Muncii, Ministerul Justiției și de celelalte ministere implicate în procesul de avizare”, a spus ministrul sănătății Ioana Mihăilă, în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Medicii din România emit adeverințe false de vaccinare

De altfel, s-au descoperit cazuri de medici care au eliberat adeverințe false de vaccinare. Mai exact, un medic de familie, femeie, din județul Dâmbovița, comuna Aninoasa, a vaccinat fictiv 10 fotbaliști de la clubul de fotbal Pucioasa, deținut de soțul ei.

Vaccinarea fictivă realizată de medicul de famlie se referă la faptul că arunca serul în chiuvetă, de aceea acuzația care i se aduce este aceea de ”vaccinare la chiuvetă”. Ulterior, femeia elibera adeverințe false de imunizare. Acum ea este anchetată de oamenii legii.

”Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița pun în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa, din județul Dâmbovița, la persoane bănuite de înșelăciune, fals intelectual și fals informatic. Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19. Sunt puse în aplicare 13 mandate de aducere”, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Dâmbovița.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane...
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane de euro a tatălui ei » Alături de cine a petrecut Ioana Țiriac
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de...
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de ani de închisoare. Un român, implicat în afacerea macabră
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Cât costă un burger cu carne de crocodil:
Cât costă un burger cu carne de crocodil: "Trebuie doar puţin rumenit. Românii au gusturi bune la mâncare"
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este...
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați...
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească...
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească Bodrum, suspectul, fostul soț al victimei, prins după 6 luni
Motivul pentru care Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer nu se suportă....
Motivul pentru care Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer nu se suportă. Cine le-a stricat prietenia