News

Mii de români, opriți la granița Marii Britanii în 2021. Controalele s-au intensificat de la ieșirea din UE

De când Marea Britanie a ieșit din UE, controalele la frontieră s-au intensificat. Potrivit statisticilor, mii de români au fost opriți la granița Regatului Unit în 2021
11.01.2022 | 15:34
Mii de romani opriti la granita Marii Britanii in 2021 Controalele sau intensificat de la iesirea din UE
Mii de români au fost oprite la granița Marii Britanii, în anul 2021. sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mii de români au fost opriți la granița Regatului Unit al Marii Britanii în anul 2021, potrivit statisticilor. Numărul persoanelor care nu au fost lăsate să intre în țară a crescut considerabil de la ieșirea țării din UE, când au fost intensificate controalele.

Mii de români, opriți la granița Marii Britanii în 2021. Controale intensificate, de la ieșirea din UE

Numărul cetățenilor europeni opriți la granița Marii Britanii în 2021 a crescut considerabil comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent.

ADVERTISEMENT

Dacă în 2020 aproximativ o mie de persoane au fost împiedicate să intre în Regatul Unit, după ieșirea țării din Uniunea Europeană, situația a început să se schimbe destul de mult.

Controalele la graniță au fost intensificate, iar numărul celor care nu au fost lăsați să intre în țară a fost, în 2021, de zece ori mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

ADVERTISEMENT

Mai precis, peste 12 mii de cetățeni UE au întâmpinat probleme în momentul în care au vrut să intre în Marea Britanie. Mai mult de jumătate dintre aceștia sunt români.

De ce au fost intensificate controalele la granița Marii Britanii

Odată cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, controalele la graniță au fost înăsprite. Mii de cetățeni europeni au fost afectați de aceste măsuri.

ADVERTISEMENT

Peste 56% din persoanele oprite la granițe sunt români. Apoi, pe locul al doilea în acest top se află bulgarii, cu 10%, urmați de cetățenii polonezi, cu 7%.

Potrivit firmei de avocatură City Bates Wells, citate de City A.M., numărul cetățenilor europeni opriți la graniță a urcat la 5.266 în al treilea trimestru al anului trecut, față de 3.955 în trimestrul precedent.

ADVERTISEMENT

Aceste opriri au loc în cazul în care oficialii de la frontieră bănuiesc că un cetățean european vrea să intre în Regatul Unit pentru a lucra, însă fără să dețină statutul de imigrare relevant.

Avocata Chetal Patel a explicat că, în urma analizării cifrelor, se poate vedea că cetățenii UE din țările Europei de Est au avut parte de verificări mai ample comparativ cu celelelate naționalițăti din Europa.

“În ochii legii, toți cetățenii UE ar trebui tratați în mod egal. Faptul că românii și alte naționalități est-europene continuă să fie afectați în mod disproporționat, indică faptul că ar putea avea loc o anumită profilare”, a precizat aceasta.

Avocata a mai spus și faptul că aceste cifre reprezintă un aspect negativ care poate afecta reputația internațională a Marii Britanii.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane...
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane de euro a tatălui ei » Alături de cine a petrecut Ioana Țiriac
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de...
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de ani de închisoare. Un român, implicat în afacerea macabră
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Cât costă un burger cu carne de crocodil:
Cât costă un burger cu carne de crocodil: "Trebuie doar puţin rumenit. Românii au gusturi bune la mâncare"
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este...
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați...
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească...
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească Bodrum, suspectul, fostul soț al victimei, prins după 6 luni
Motivul pentru care Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer nu se suportă....
Motivul pentru care Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer nu se suportă. Cine le-a stricat prietenia