News

Militar de 23 de ani, găsit împuşcat în timp ce era de serviciu. Drama s-a petrecut într-o unitate din Bucureşti

Un tânăr maistru militar a fost găsit împuşcat în inimă, sâmbătă dimineaţă, într-o unitate militară din Capitală. Se pare că acesta s-ar fi sinucis.
09.09.2023 | 12:20
Militar de 23 de ani gasit impuscat in timp ce era de serviciu Drama sa petrecut intro unitate din Bucuresti
Un militar s-a sinucis sâmbătă dimineaţă în Bucureşti Foto: MApN
ADVERTISEMENT

Un militar în vârstă de 23 de ani a fost găsit mort sâmbătă dimineaţă, în curtea unităţii unde era încadrat. Bărbatul era încadrat a Baza 89 Strategică de Comunicații și Tehnologia Informației din București.

Militarul a fost evaluat psihologic în februarie 2023

Tânărul se afla de serviciu în noaptea de vineri spre sâmbătă şi a fost găsit decedat în jurul orei 6.40, în apropierea terenului de sport, cu o plagă împuşcată la nivelul inimii.

ADVERTISEMENT

“Varianta cea mai probabilă a acestui deces este sinucidere cu arma din dotare. Cazul este cercetat, conform procedurilor legale, de Parchetul Militar”, a declarat purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu.

Biroul de presă al MApN precizează că tânărul era angajat al unității militare din anul 2020, nu era căsătorit şi nu participase la misiuni în afara teritoriului național

ADVERTISEMENT

“Ultima sa evaluare psihologică a avut loc în luna februarie 2023, în urma căreia fusese declarat apt pentru executarea serviciului militar”, mai precizează MApN.

Tânărul care şi-ar fi pus capăt zilelor se numeşte Mănoiu Robert Andrei şi era maistru militar la Baza 89 Strategică de Comunicații și Tehnologia Informației.

ADVERTISEMENT

“Cazul a fost preluat de Parchetul Militar Bucureşti. Totodată, la nivelul unității militare s-a constituit o comisie care cercetează circumstanțele producerii acestui eveniment. Conducerea Ministerului Apărării îşi exprimă regretul faţă de decesul tragic al militarului şi este alături de familia îndoliată”, se arată în comunicatul ministerului.

La începutul acestui an un alt militar şi-a pus capăt zilelor, în judeţul Dâmboviţa. Acesta era caporal şi a fost găsit spânzurat în propria locuinţă. De asemenea, acesta trecuse cu brio peste toate testările psihologice ale MApN.

ADVERTISEMENT

Prietenii bărbatului în vârstă de 41 de ani au spus însă că acesta era în depresie după ce îşi pierduse recent ambii părinţi şi, în plus, el avea și probleme cu banii, iar războiul de la granița de est a României îl măcina destul de serios.

ADVERTISEMENT