News

Sora militarului mort la Focșani acuză conducerea UM 01471 și prezintă argumente: ”Nu s-a sinucis”

Moartea militarului Andrei Dănilă – despre care conducerea UM 01471 a spus că s-a sinucis – a fost pusă sub semnul întrebării de sora acestuia, jurnalistă în Iași.
06.10.2022 | 10:58
Sora militarului mort la Focsani acuza conducerea UM 01471 si prezinta argumente Nu sa sinucis
Sora lui Andrei Dănilă susține că fratele ei nu avea niciun motiv pentru a se sinucide. Foto: facebook.com/andrei.danila.581 – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Într-o postare pe Facebook, Ilona Andrei a realizat filmul principalelor momente din jurul morții lui Danilă Andrei și a lansat acuzații grele la adresa conducerii unității militare din Focșani.

Semne de întrebare în jurul tragediei de la Focșani

Amintim că știrea neagră despre Dănilă Andrei (22 de ani), maistrul militar găsit împușcat în cap într-o unitate din Focșani, a fost publicată în urmă cu patru zile. Potrivit botosaneanul.ro, Ilona Andrei a lansat acuzațiile și a prezentat argumentele în urmă cu o zi.

ADVERTISEMENT

Conform comunicatului remis de reprezentanții Brigăzii Focşani, militarul în vârstă de 22 de ani s-ar fi împuşcat cu arma din dotare, în jurul orei 20:00, în timp ce o curăța. Potrivit sursei citate, el nu se afla în serviciul de zi pe unitate.

În acest context, sora acestuia a lansat următoarele acuzații: “Nu s-a sinucis. (…) Își luase liber luni și marți ca să îi ajute pe părinți. (…) ‘Ne pare rău, fiul dumneavoastră s-a sinucis.’

ADVERTISEMENT

S-au panicat când au văzut că nu îi credem. (…) Nu e împușcat în cap, așa cum spun jigodiile din presă. Ci în piept. Gaura din spate e mai jos decât cea din față. Cine ține arma cu spatele în sus când împușcă?

Sora militarului susține că acesta nu a murit la spital

(…) Se spune că au sunat la 112. Nu au sunat. Nu a murit la spital. (…) Nu avea depresie. (…) Nu suferea pentru nimic. (…) L-au omorât și acum vor să mușamalizeze”, este mesajul transmis pe Facebook de sora militarului găsit mort la Focşani.

ADVERTISEMENT

Dănilă Andrei nu era necăsătorit şi era angajat al MApN din iulie 2020. În august 2020, la ultima testare psihologică (n.r. – cu valabiltate 3 ani) el a fost declarat apt pentru serviciul militar.

Altfel, amintim că în aprilie 2021, o tânără care era cadru militar a fost găsită moartă. Conform primelor informații de la acea vreme, ea s-ar fi sinucis.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii brăileni au notat că prenumele victimei era Valentina. Ea era angajată la Unitatea Militară 01531, de pe strada Industria Sârmei (Brăila).

 

ADVERTISEMENT