News

Ce le-ar fi fost dat militarilor ruşi trimişi în Ucraina: “Să nu simţim durere în cazul în care vom fi răniţi”

Militarii ruși trimiși în Ucraina ar fi primit niște injecții pentru a nu simți durerea în cazul în care sunt răniți grav. Mărturii șocante ale unui comandant care a decis să se predea.
04.03.2022 | 20:27
Ce lear fi fost dat militarilor rusi trimisi in Ucraina Sa nu simtim durere in cazul in care vom fi raniti
Ce le-ar fi fost dat militarilor ruşi trimişi în Ucraina. Sursa foto: Colaj Fanatik / Captură video / Hepta
ADVERTISEMENT

Soldații care au plecat la război în Ucraina ar fi primit soluții injectabile pentru a le lua în cazul în care sunt răniți de inamic.

Mărturia unui soldat rus trimis în Ucraina. Ce au primit înainte de a pleca

Declarația a fost făcută de comandantul Rudenco Igor Alexeevici, care s-a predat ucrainenilor. El conducea un grup de 11 militari ruși.

ADVERTISEMENT

„Când ne-am predat, au ieşit sătenii simpli cu arme. Eu am ordonat să fie încetat focul. Am ieşit primul acolo“, a spus militarul.

Conform lui, ceea ce le-a spus Vladimir Putin este o „aberație”, căci acolo unde s-au dus ei nu sunt exerciții militare, ci este vorba despre un război în adevăratul sens al cuvântului.

ADVERTISEMENT

Totodată, el a făcut un apel ca mamele să vină la Kiev și să își ia copiii înapoi, „până nu este prea târziu”.

Comandatul rus a mai spus și că este tratat normal acolo, ca prizonier. Totodată, el a mai transmis și că le-au fost luate telefoanele pentru a nu putea comunica unii cu alții.

ADVERTISEMENT

„Ne-au luat telefoanele special ca să nu putem vorbi. Ne-au dat injectii, “Promedol”, pe care să le putem injecta să nu simţim durere în cazul în care vom fi răniţi, să rămânem fără un picior sau aşa ceva. Asta este situaţia”, a transmis acesta.

Conform spuselor sale, liderii ruși le-au spus că este vorba doar de o trecere rapidă prin țară și că autoritățile ucrainene cunosc deja situația, fiind similară cu cea din Crimeea.

ADVERTISEMENT

„Ne-au spus că doar să trecem, este o înţelegere cu autorităţile, totul va fi în regulă, aşa cum în 2014 Rusia a preluat Crimeea”, a mai spus acesta.

Soldat rus, scuze către ucraineni: „Mor oameni, copii”

Totodată, comandantul rus a ținut să își ceară scuze în fața ucrainenilor, mai ales pentru că au murit atâtea persoane nevinovate.

“Vreau să mă adresez poporului ucrainean: îmi cer scuze că mor oameni, copii, şi pentru faptul că totul ce ne-au spus nu este adevărat”, a precizat militarul.

ADVERTISEMENT