News

Ministrul Agriculturii promite sărbători cu mâncare mai ieftină. ”Au scăzut prețurile și la cozonac și la drojdie”

Ministrul Agriculturii a anunțat că în magazine sunt deja prețuri mai mici și spune că de sărbători vom cumpăra produse românești mai ieftine.
06.11.2023 | 21:03
Ministrul Agriculturii promite sarbatori cu mancare mai ieftina Au scazut preturile si la cozonac si la drojdie
Ministrul Agriculturii promite sărbători cu mâncare mai ieftină Sursa foto: Facebook Florin Barbu
ADVERTISEMENT

Florin Barbu a relatat într-o postare pe Facebook că a fost la cumpărături și a constatat că marile magazine au scăzut deja prețurile pentru anumite alimente specifice sărbătorilor de iarnă.

Ministrul Agriculturii promite sărbători cu mâncare mai ieftină

”Zi de cumpărături şi de o scurtă analiză a preţurilor din supermarket-uri! Observi uşor etichetele colorate care îţi arată vechiul şi noul preţ, iar la final, ai plătit mai puţin!

ADVERTISEMENT

Au scăzut preţurile şi la cozonac şi la drojdie şi deja ne gândim la sărbătorile de iarnă, de anul acesta, când vom cumpăra produse româneşti mai ieftine!”, a scris Florin Barbu pe Facebook.

Ministrul Agriculturii le-a mulțumit reprezentanților supermarketurilor care au participat la discuțiile privind prelungirea cu trei luni a limitării adaosului comercial la unele alimente.

ADVERTISEMENT

”Ordonanța privind prelungirea (limitării n.r.) adaosului comercial cu încă trei luni, pentru 21 de produse, este rezultatul discuțiilor cu reprezentanții supermarket-urilor care au înțeles și au fost alături in demersul nostru de a proteja puterea de cumpărare a românilor și de a sprijini familiile cu venituri medii și mici! Le mulțumesc, încă o dată, tuturor!!!”, a mai scris oficialul.

Prețuri mai mici la cozonac, varză murată și usturoi

La finalul lunii octombrie, executivul Guvernul a adoptat ordonanța care prevede prelungirea cu trei luni a perioadei în care se aplică limitarea adaosului comercial, ”având în vedere că urmează perioada de iarnă, când cheltuielile cu utilitățile în locuințe și gospodării cresc și, ținând cont de faptul că în perioada sărbătorilor de iarnă nevoia de consum crește, iar bugetul destinat cumpărăturilor vizează cu preponderență achiziția de alimente”.

ADVERTISEMENT

Lista alimentelor cu adaos limitat a fost completată cu noi produse, precum orezul, bulionul, margarina, smântâna, drojdia, cozonacul, varza murată și usturoiul.

Guvernul a introdus şi o limită de maximum 5% a adaosului comercial pentru ulei, zahăr, făină, mălai, carne de porc, carne de pui şi carne de vită care sunt importate vrac şi care nu sunt procesate în România.

ADVERTISEMENT

”Am oprit creşterea excesivă a preţurilor pentru alimente, iar, pentru multe dintre produsele incluse în listă, la raft, se constată scăderi substanţiale de preţ. De aceea, avem toate motivele să continuăm această măsură, care protejează în special familiile cu venituri medii şi mici”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT
Tags:
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Industria din România cu profit uriaş, de peste 600 de milioane de euro,...
Industria din România cu profit uriaş, de peste 600 de milioane de euro, în 2023. Bucureştenii au generat o treime din sumă
Ce poate face acum vedeta care a avut o relaţie de 8 ani...
Ce poate face acum vedeta care a avut o relaţie de 8 ani cu soţia fratelui său. A vrut s-o cucerească şi pe soacra acestuia
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a...
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Pensiile private, la un nou record. Câți bani s-au strâns la Pilonul II
Pensiile private, la un nou record. Câți bani s-au strâns la Pilonul II
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o...
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o cel mai tare. Nu i-a fost rușine să spună asta!
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată