News

Cel mai norocos ministru din guvernul Ciolacu lovește din nou. Florin Barbu de la Agricultură a câștigat și la loto

Florin Barbu este, fără îndoială, cel mai norocos ministru din actualul cabinet. El și-a mai trecut în palmares un câștig din jocuri de noroc.
30.06.2023 | 11:03
Cel mai norocos ministru din guvernul Ciolacu loveste din nou Florin Barbu de la Agricultura a castigat si la loto
Florin Barbu, noul ministru al agriculturii, în guvernul Ciolacu / Foto: Andreea Alexandru / Mediafax Foto / Hepta
ADVERTISEMENT

Florin-Ionuț Barbu, noul ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a declarat venituri din jocuri de noroc, pentru al doilea an consecutiv. De data aceasta, PSD-istul a dat lovitura la loto.

Florin Barbu nu a știut salariul minim pe agricultură

Succesorul lui Petre Daea în Guvernul României s-a făcut deja remarcat prin faptul că, la audierile din cadrul comisiei parlamentare, nu a știut cât este salariul minim net în agricultură.

ADVERTISEMENT

Totuși, el a sărit în apărarea lui Petre Daea, la tribuna parlamentului, în aprilie 2023, când a fost depusă o moțiune de cenzură împotriva fostului ministru al agriculturii, reproșându-le celor care îl contestă că nu știu cum arată o stație de irigații.

”Îi întreb pe cei care astăzi aruncă cu mizerii în Petre Daea, ministrul agriculturii. Au văzut vreodată o staţie de irigaţii, un canal de apă? Au coborât de pe trotinetă să vadă cum arată un tractor sau o combină? Au fost vreodată pe câmp să vadă cum este solul, cum este floarea de rapiţă, bobul de grâu sau seminţele de floarea-soarelui?

ADVERTISEMENT

Da, ştiu, au fost pentru selfie de sezon. Dar, dragi colegi de la USR, agricultura este mult mai mult de atât”, le-a transmis Florin Barbu colegilor de la USR.

Potrivit propriului CV, Florin Barbu este doctor în economie și deține o diplomă de expert achiziții publice. Din document reiese că întreaga activitate a noului ministru s-a desfășurat doar în sectorul bugetar, fără experiențe ”la privat”.

ADVERTISEMENT

Ministrul agriculturii mai bifează un câștig la jocuri de noroc

În schimb, nu se poate spune despre Florin Barbu că norocul îl ocolește. În ultimele două declarații de avere, pe care le-a completat în anii 2022 și 2023, actualul ministru a scris că are venituri din jocuri de noroc.

Astfel, anul trecut, Florin Barbu a arătat că a obținut un premiu de 14.850 de lei, sursa venitului fiind ”organizare eveniment joc”.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva zile, Barbu a revenit cu o nouă declarație de avere în care a menționat un nou venit din premii și jocuri de noroc. De data aceasta este vorba despre un câștig la loto în valoare de 877 de lei. Valoarea acestuia încadrează câștigul la categoria a III-a de premii, cu patru numere la extragerea Loto 6/49.

Florin Barbu este considerat un apropiat al lui Darius Vâlcov

Florin-Ionuț Barbu nu deține bani în conturi sau obiecte de valoare, iar în 2022 și-a înstrăinat autoturismul marca Range Rover, pentru suma de 82.500 de lei. În schimb, el a rămas cu 50% dintr-un apartament de 87 mp situat în Slatina, și cu datorii bancare de 33.000 de franci elvețieni și 60.000 de lei (overdraft). În afară de salariul de deputat, Barbu a mai câștigat 12.850 de lei din închirierea apartamentului.

Potrivit presei locale, Florin Barbu a fost ”descoperit și promovat în politică” de Darius Vâlcov, pe care l-a avut ca șef în perioada în care a lucrat la Primăria Slatina (2005 – 2014). Ulterior, el a fost numit director general la Agenția de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), iar pentru o scurtă perioadă a condus Asociația de Dezvoltare Intercomunitară OLT-ECO.

În 2019, premierul Ludovic Obran îi reproșa că ”ANIF a cheltuit 500 de milioane de euro, iar pe canalele de irigații nu a curs nicio picătură de apă”.

ADVERTISEMENT
Tags: