News

Ministrul de Interne trimite corpul de control la Constanța, după tragedia de la 2 Mai. Anunțul făcut de Cătălin Predoiu

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a susținut o conferință de presă, în care a oferit mai multe detalii despre accidentul mortal din 2 Mai.
21.08.2023 | 17:31
Ministrul de Interne trimite corpul de control la Constanta dupa tragedia de la 2 Mai Anuntul facut de Catalin Predoiu
Cătălin Predoiu a susținut o conferință de presă. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a susținut o conferință de presă, în timpul căreia, a oferit mai multe detalii despre tragedia din 2 Mai. Oficialul a anunțat că  trimite corpul de control la Constanța.

Predoiu trimite corpul de control la Constanța

Declarațiile respective survin în contextul în care șoferul a fost oprit în trafic de către oamenii legii, însă i s-a permis să plece. Peste trei ore, tânărul a comis accidentul. Reprezentanții mass-media au cerut explicații.

ADVERTISEMENT

“Transmit personal sincere condoleanțe familiilor victimelor. Vreau să mă asigur că va fi lămurit complet adevărul și asigur că orice neglijență în cursul anchetei va fi supusă rigorilor legii. Am dispus un control complet care să fie făcut de corpul de control al ministrului pentru investigarea întregului lanț de evenimente.

În funcție de concluzii, vor fi formulate propuneri. Concluziile vor fi făcute publice. Reiterez solicitarea către toate structurile de poliție și parchet să abordeze energic, frontal și direct fenomenul traficului și consumului de droguri.

ADVERTISEMENT

Se impune combaterea cu toate forțele a traficului de droguri, de persoane. Sancționarea consumatorilor este esențială. Este esențială identificarea și condamnarea marilor dealeri, care trebuie făcut indiferent de complicități și conexiuni. Accidentul de la Vama veche nu e decât un dramatic argument în plus. Se impune acțiunea tuturor instituțiilor statului în lupta cu traficul de droguri. Sunt în curs planuri operative de combatere a acestor flageluri.

Trebuie să fim conștienți că după zeci de ani în care flagelul drogurilor a fost abordat margina această luptă va fi de durată. Voi arunca în luptă toate forțele cu competențe legale din MAI. Toate întrebările cu caracter tehnic vor fi lămurite transparent, rapid, de corpul de control. Orice speculație a mea ar submina acest control”, a declarat ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

ADVERTISEMENT

Predoiu, despre profesionalismul polițiștilor constănțeni

Ministrul a fost întrebat de jurnaliști prezenți la conferință de presă, dacă are vreun sentiment de vinovăție.  Predoiu răspunzând că din prima clipa în care a ajuns la minister și-a stabilit prioritățile și a înțeles că una dintre cele mai acute probleme reprezintă lupta cu drogurile.

“Am sentimentul și conștiința că din prima clipă în care am sosit la minister am stabilit ca prioritate lupta cu drogurile. (…) Ceea ce investigăm acolo e dacă lucrurile s-au desfășurat profesional și în acord cu legea. A trage concluzii acum ar fi neprofesionist.

ADVERTISEMENT

Avem legislație și strategii, trebuie puse în aplicare, iar instituțiile să se coordoneze. Nu e exclusă o modificare de legislație, dar acum există suficientă legislație, trebuie doar pusă în aplicare. Resursele pot fi alocate într-un an bugetar – doi. Pregătirea profesională durează. Drogurile ridicate din autoturism sunt diferite față de cele indicate de către aparatul drug-test în urma testării la acel moment. (…).

MAI va comunica transparent asupra anchetei. În funcție de concluziile Corpului de control și de judecate mea, vom formula propuneri către instituțiile competente. Concluziile raportului vor fi făcute publice. Reiterez solicitarea pe care am reiterat-o repetat către toate structurile de poliție și parchet să abordeze frontal fenomenul traficului de droguri și crimei organizate”, a explicat ministrul Predoiu.

ADVERTISEMENT