News

Sebi, băiatul ucis de un şofer drogat la 2 Mai, era student la Geografie. Părinţii săi sunt distruşi, strângeau bani să-i cumpere o casă

Unchiul lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2 Mai, a dezvăluit că tatăl îl trimisese pe acesta la mare cu trenul, pentru a fi în siguranţă.
20.08.2023 | 15:18
Sebi baiatul ucis de un sofer drogat la 2 Mai era student la Geografie Parintii sai sunt distrusi strangeau bani sai cumpere o casa
Sebastian Olariu era student la facultatea de Geografie Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Sebastian este unul dintre cei doi tineri ucişi sâmbătă dimineaţa la intrarea în staţiunea 2 Mai de un şofer inconştient, care s-a urcat la volan după ce a consumat un cockteil de droguri. Sebi avea doar 21 de ani, iar unchiul său povesteşte că tatăl său îl trimisese la mare cu trenul, considerând că astfel ar fi fost mai în siguranţă decât cu maşina.

Sebi era student la Facultatea de Geografie

Sebastian era student la Facultatea de Geografie şi locuia în oraşul Pantelimon, de lângă Bucureşti. Unchiul său a fost cel care a dat câteva detalii despre cum a aflat familia de tragedie, dar şi despre planurile pe care le aveau părinţii pentru copilul lor.

ADVERTISEMENT

“Am aflat prima dată de la unul dintre copiii din anturaj, care a fost cu el, după care am luat legătura cu autoritățile și au venit, într-adevăr, cei de la poliția Pantelimon, Ilfov, de unde suntem noi. Au venit la prânz ieri și au anunțat familia oficial”, a povestit la Digi24 vărul tatălui lui Sebi.

Părinţii tânărului sunt oameni simpli şi munceau să-i ia acestuia o casă. “Suntem devastați, familia pur și simplu nu poate să vorbească. Sunt terminați. Ei sunt oameni simpli, vărul meu este cofetar, mama – asistentă medicală. Au crescut doi copii, toată munca lor și toată viața lor acolo s-a dus. Strângeau bani să-i ia o casă”, a mai spus unchiul băiatului.

ADVERTISEMENT

Cât despre Sebastian Olariu, acesta era un băiat liniştit, zâmbitor, care nu le-a creat nicoodată probleme părinţilor. Era lumina familiei, iar tatăl său, parcă presimţind ceva, a propus ca tânărul să meargă la mare cu trenul, pentru a fi mai în siguranţă.

“Nepotul meu a venit la mare cu trenul, pentru că tatăl lui nu l-a lăsat să ia mașina, tocmai pentru că e periculos, că era aglomerat la mare. Și atunci a spus să se ducă cu trenul, pentru că era mai în siguranță. Iată că, din păcate, nu a fost în siguranță”, a dezvăluit unchiul lui Sebi.

ADVERTISEMENT

După toate probabilităţile, în dimineaţa fatidică băiatul se afla în exteriorul grupului de opt persoane, astfel că el a fost lovit în plin neavând nicio şansă de supravieţuire.

Atât Sebastian Olariu, în vârstă de 21 de ani, cât şi cealaltă persoană decedată în urma accidentului, Roberta Dragomir, în vârstă de 20 ani, erau studenţi la Facultatea de Geografie, specializarea Geografia Turismului.

ADVERTISEMENT

Autorul acestei tragedii, Matei Vlad Pascu, în vârstă de 19 ani, a fost reţinut sâmbătă pentru 24 de ore, urmând ca duminică să fie dus la mandat, cu propunerea de arestare preventivă. Acesta se afla sub influenţa drogurilor, iar pe lângă cei doi morţi a mai rănit grav trei tineri.

ADVERTISEMENT