News

Ministrul Familiei anunţă credite garantate de stat, pentru studenţi. Sumele împrumutate pot ajunge până la 150.000 de lei

Credite garantate pentru studenți, dar și pentru familiile tinere din România. „Ambele programe se vor lansa săptămâna viitoare.”
29.02.2024 | 17:21
Ministrul Familiei anunta credite garantate de stat pentru studenti Sumele imprumutate pot ajunge pana la 150000 de lei
Credite garantate de stat pentru studenţi. Colaj Fanatik/ Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Credite garantate pentru studenți, dar și pentru tinerii din România care vor să își întemeieze o familie. Veste bună pentru aceste persoane! Dacă aveau în plan să acceseze un credit, în curând vor putea beneficia de un ajutor în acest sens.

Credite garantate pentru studenți, anunțul ministrului Intotero

Mai exact, acești români vor putea lua un credit garantat de la stat. Ministerul Familiei va subvenționa toată dobânda și ratele vor fi pe o perioadă de până la 10 ani. Acest lucru va fi posibil prin programele Student Invest și Family Start, care continuă în 2024.

ADVERTISEMENT

Normele de aplicare au fost aprobate încă de la începutul lunii februarie, iar sumele împrumutate pot ajunge până la 150.000 de lei. Studenții care aplică la programul Student Invest trebuie să aibă cetățenie română.

Banii pot fi obținuți doar de 5.556 de persoane, potrivit anuțului Ministerului Familiei. Cei care se înscriu în program trebuie să aibă până în 40 de ani. „Toți cei care doresc să aplice trebuie să facă dovada că urmează cursurile unei facultăți sau studii postuniversitare sau doctorat.

ADVERTISEMENT

O altă condiţie pe care trebuie să o îndeplinească este aceea că trebuie să urmeze cursurile aici, la noi în țară, în România, și să aibă vârsta până în 40 de ani”, a transmis ministrul Familiei, tineretului și egalității de șanse, Natalia Intotero, potrivit Antena 3 CNN.

„Ambele programe se vor lansa săptămâna viitoare”

De asemenea, românii care formează o familie se pot înscrie în programul Family Start. Vârsta maximă a acestora trebuie să fie de 45 de ani. Pentru a beneficia de dobânda subvenționată, se ține cont și de alte condiții.

ADVERTISEMENT

Mai exact, venitul net lunar pe membru de familie trebuie să fie de până la 6.000 de lei. Pentru familiile monoparentale, venitul nu trebuie să depășească 7.500 de lei. 4.375 de persoane vor beneficia de program.

Românii care aplica la Family Start pot achita un credit pentru un autoturism, un avans pentru o locuință, dar își pot plăti și chiria. Ministrul Familiei a ținut să precizeze că nu sunt reale zvonurile potrivit cărora băncile ar fi terminat banii pentru aceste programe.

ADVERTISEMENT

„Deci toate speculațiile de până acum – că s-au lansat, că băncile au finalizat acești bani – nu sunt adevărate. Ambele programe se vor lansa săptămâna viitoare, deci vor putea să aplice toți cei care doresc”, a mai spus, joi, ministrul Natalia Intotero, pentru sursa citată.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: