News

Credite ieftine pentru români: ”Dobânda e subvenționată 100%”. Care sunt condițiile de acordare

Statul român va garanta anumite categorii de credite, începând de peste câteva săptămâni. Iată cine poate beneficia de ele.
05.08.2023 | 18:01
Credite ieftine pentru romani Dobanda e subventionata 100 Care sunt conditiile de acordare
Natalia Intotero, ministrul familiei, a anunțat startul unor programe pentru tineri / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Românii se pot împrumuta de la bănci, în condiții avantajoase. Creditele vor fi garantate de stat, însă nu toată lumea poate aplica pentru ele.

Cui se adresează programele lansate de ministrul Intotero

Mai exact, este vorba despre două programe adresate tinerilor, care au fost demarate în urmă cu câțiva ani. Noutatea este că, în 2023, valoarea maximă a crescut destul de mult, astfel încât tinerii pot obține mai mulți bani.

ADVERTISEMENT

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse va da startul programelor ”Student Invest” și ”Family Start”. Primul program se adresează tinerilor care urmează cursurile unei facultăți acreditate, iar pragul maxim în cadrul acestui program este de 75.000 de lei (cu 50% mai mult decât anul trecut).

Credite garantate de stat, pentru tineri

Programul ”Family Start” se adresează tinerelor familii, iar creditul maxim este de 150.000 de lei. Banii pot fi folosiți pentru acoperirea cheltuielilor de nuntă, plata spitalizării în cazul unei nașteri sau pentru cheltuieli legate de grădinița sau școala copiilor.

ADVERTISEMENT

„În primul rând, la programul Student Invest, creditul o sa fie de 75.000 de lei (circa 15.000 de euro – n.r.), in creștere cu 50% față de anul 2022. Dobânda este subvenționată 100%.

Un alt program ce permite tinerilor să obțină credite este Family Start, un program prin care aceștia pot obține credite pentru acoperirea cheltuielilor de nuntă, a celor cu spitalizarea, în cazul nașterilor, sau a celor cu grădinița sau școala copiilor”, a declarat Natalia Intotero, ministrul Familiei.

ADVERTISEMENT

În câți ani trebuie returnați banii

Ministerul familiei oferă suport pentru familii, inclusiv pentru achiziționarea mașinilor noi sau second-hand. În acest caz, condiția este ca venitul net să fie de 6.000 de lei pentru fiecare membru al familiei sau 7.500 pentru familiile monoparentale.

”Aici vorbim despre cei care vor să beneficieze, să se încadreze cu un venit net de 6.000 de lei pe membru de familie si 7.500 de lei pentru familiile monoparentale. De asemenea, creditul este de 150.000 de lei, dublu față de anul 2022″, a mai declarat ministrul Natalia Intotero, potrivit Capital.

ADVERTISEMENT

Cei care vor să aplice pentru aceste credite trebuie să se adreseze băncilor care fac parte din campanie, până la data limită de 7 noiembrie. Ei vor avea la dispoziție maxim 10 ani pentru a returna banii împrumutați.

ADVERTISEMENT
Tags: