News

Ministrul Familiei le răspunde celor care cer legalizarea anumitor droguri: “În ţările unde s-a făcut a crescut consumul şi numărul deceselor”

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, spune că legalizarea anumitor droguri nu va rezolva problema traficului și consumului.
22.04.2024 | 16:29
Ministrul Familiei le raspunde celor care cer legalizarea anumitor droguri In tarile unde sa facut a crescut consumul si numarul deceselor
Ministrul Familiei le răspunde celor care cer legalizarea anumitor droguri. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a vorbit, luni, despre subiectul privind legalizarea anumitor droguri, în România. Oficialul a răspuns celor care solicită acest lucru, oferind exemplul statelor în care s-a produs această schimbare.

Ce spune Ministrul Familiei despre legalizarea anumitor droguri în România

Natalia Intotero consideră că legalizarea substanțelor în unele țări nu a reușit să rezolve problema traficului și consumului, din contră. Ministrul Familiei susține că în statele respective, consumul de droguri și numărul deceselor produse din această cauză au înregistrat creșteri considerabile.

ADVERTISEMENT

„Să ne uităm la ţările care au făcut acest lucru. Din păcate, rata consumului a crescut, dar şi numărul celor care şi-au pierdut viaţa este în creştere. Până la urmă, problema drogurilor este o problemă de moralitate. Nu neapărat o problemă de legalitate”, a transmis ministrul Familiei la evenimentul “Fără Bariere – TOT Adevărul Despre Droguri”, organizat la Arad.

Natalia Intotero a explicat că inclusiv foștii consumatori de substanțe interzise consideră că legalizarea nu reprezintă o soluție în rezolvarea problemei. Totodată, ministrul spune că înființarea centrelor pentru adicție ar trebui făcută cât mai repede.

ADVERTISEMENT

Aceste centre sunt necesare în România, deoarece procesul de reabilitare în cazul dependenților nu este ușor de parcurs. Pe lângă faptul că este unul îndelungat, ministrul Familiei spune că este și costisitor.

„Tinerii trebuie să se integreze pe piaţa muncii”

În centrele existente la ora actuală, părinții tinerilor dependenți trebuie să plătească circa 5.000 de lei pe lună pentru tratament. De asemenea, Intotero spune că numărul psihologilor pentru Agenţia Naţională Antidrog (ANA), cât și pentru alte structuri este insuficient.

ADVERTISEMENT

„Nu toţi îşi permit să plătească această sumă. Foarte important, mai departe, cu Ministerul Educaţiei, trebuie văzut ca tinerii care reuşesc să fie recuperaţi să se integreze pe piaţa muncii.

Nu toţi aceşti tineri vin din familii cu posibilităţi financiare şi, de asemenea, este foarte important să li se descopere vocaţia şi să fie sprijiniţi”, a adăugat Natalia Intotero, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Amintim că formațiunile politice USR și REPER au depus un proiect de lege ce prevede legalizarea canabisului, care ar putea fi consumat în anumite cantități. Inițiatorii proiectului legislativ susțin că în acest fel s-ar putea ”îmbunătăți eficiența instituției de aplicare a legii în România”.

ADVERTISEMENT
Tags: