News

Germania a anunțat legalizarea parțială a posesiei de canabis. Deţinerea a 25 de grame şi trei plante nu mai este pedepsită

Guvernul federal de la Berlin a prezentat una dintre cele mai aşteptate legi, după preluarea puterii, în toamna anului 2021.
12.04.2023 | 17:37
Germania a anuntat legalizarea partiala a posesiei de canabis Detinerea a 25 de grame si trei plante nu mai este pedepsita
Germania relaxează legislaţia cu privire la posesia de canabis Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Guvernul german a anunțat modificări legislative care ar permite legalizarea limitată a deținerii și cultivării canabisului, dar planurile nu merg atât de departe cât se anunțase inițial. Proiectul de lege prevede legalizarea posesiei a până la 25 de grame de marijuana și creşterea a trei tulpini de canabis.

În Germania urmează să se înfiinţeze “Cluburi de canabis”

Proiectul de lege a fost prezentat miercuri la Berlin de ministrul Sănătății Karl Lauterbach (Partidul Social Democrat din Germania, SPD) și ministrul Agriculturii, Cem Özdemir ( Verzii). Cei doi miniştri au spus că principalul scop al modificărilor legale este reducerea pieței ilegale de opiacee. „Nimeni nu ar trebui să obțină droguri de la un dealer, neştiinde de fapt ce cumpără”, a declarat Lauterbach.

ADVERTISEMENT

Özdemir a spus că politica actuală „și-a ratat complet obiectivul”, fapt care se reflectă în creșterea numărului de acuzații penale pentru abuz de droguri. „Trebuie să găsim noi modalități de a combate piața ilegală și criminalitatea legată de droguri”, a spus Özdemir.

Conform noii legislaţii, rezidenților germani cu vârsta de peste 18 ani li se permite să li se alăture unor „Cluburi de canabis” nonprofit, cu maximum 500 de membri fiecare, cărora li se va permite să cultive canabis pentru consumul personal al membrilor. Persoanele fizice ar avea voie să cumpere până la 25 de grame odată sau până la 50 de grame pe lună – o cifră care ar fi limitată la 30 de grame pentru adulții sub 21 de ani.

ADVERTISEMENT

Inițial, guvernul de la Berlin dorea să legalizeze vânzarea canabisului în magazinele de specialitate, dar aceasta variant[ a fost abandonată pentru moment din cauza „prea multor obstacole” legate de prevederile legale ale Uniunii Europene. Posibila vânzare de canabis în magazine specializate va fi luată în considerare după o perioadă de probă.

Sindicatele din poliție au criticat schimbările legislative, din cauza temerilor că asociațiile de cultivare a canabisului s-ar putea transforma în producători și totul ar conduce către o piață ilegală în care inclusiv minorii ar putea cumpăra cu uşurinţă drogurile.

ADVERTISEMENT

„Deținerea a trei plante de canabis acasă sau a maxim 25 de grame de persoană este aproape imposibil de controlat”, a transmis unul din sindicat. În prezent, canabisul este permis în Germania numai în cazuri excepționale și în scopuri medicale.

Într-o a doua etapă, oficialii guvernamentali de la Berlin au în vedere și înființarea de proiecte regionale de testare pentru a vinde canabis prin „lanțuri comerciale de aprovizionare”, a mai spus ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach.

ADVERTISEMENT

Partidele aflate la guvernare în Germania, social-democrații, liberali democrații și Partidul Verzilor s-au angajat inițial să legalizeze marijuana în acordul lor de coaliție, la scurt timp după alegerile din septembrie 2021, iar de atunci aceasta a fost una dintre cele mai așteptate legi.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica...
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica lui a provocat un moment uluitor în România
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Sistemul medical din România, luat cu asalt. Hackerii încearcă un blocaj total
Sistemul medical din România, luat cu asalt. Hackerii încearcă un blocaj total
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO