News

Ministrul Finanțelor, despre măsurile din PNRR: “Dacă am pune în aplicare toate angajamentele de acolo pentru populație și pentru mediul de afaceri ar fi o problemă”

Ministrul Marcel Boloș a ținut să precizeze că până acum coaliția de guvernare a încercat să protejeze mediul de afaceri și populația.
05.09.2023 | 23:28
Ministrul Finantelor despre masurile din PNRR Daca am pune in aplicare toate angajamentele de acolo pentru populatie si pentru mediul de afaceri ar fi o problema
Ministrul Finanțelor, despre măsurile din PNRR. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministrul Finanțelor a vorbit despre măsurile din PNRR, precizând că dacă vor fi aplicate toate angajamentele respective, România ar putea avea o problemă. Mediul de afaceri și cetățenii ar fi afectați în urma unei astfel de decizii.

Ministrul Finanțelor, noi precizări despre măsurile din PNRR

Totodată, ministrul Marcel Boloș a ținut să precizeze că până acum coaliția de guvernare a încercat să protejeze, cât de mult, societatea prin pachetul de măsuri fiscale-bugetare. Declarațiile au fost făcute, marți seara, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

„Niciodată Comisia nu va cere decât ceea ce noi ne-am angajat. Dacă noi am pune în aplicare toate angajamentele de acolo (n.r din PNRR) pentru populație și pentru mediul de afaceri ar fi o problemă.

Și noi am încercat prin pachetul de măsuri fiscal-bugetare tocmai să protejăm populația și mediul de afaceri. Acesta a fost obiectivul.”, a transmis ministrul Finanțelor, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Ce va conține pachetul de asumare a răspunderii

Marcel Boloș a precizat ce va conține „pachetul de asumare a răspunderii”, așa cum l-a numit șeful Guvernului, Marcel Ciolacu. Potrivit ministrului, vor fi introduse măsuri privind reducerea cheltuielilor publice, combaterea evaziunii fiscale și „ajustarea fiscală sau măsurile fiscal-bugetare”.

„Noi am încercat să gândim un pachet de măsuri fiscal-bugetare care să protejeze populația și mediul de afaceri. Să adăugăm măsurile de reducere a cheltuielilor publice și cele de combatere a evaziunii fiscale. Să vedem ce impact bugetar vom avea după aplicarea acestor măsuri ca să protejăm”, a adăugat Marcel Boloș.

ADVERTISEMENT

Amintim că la finalul săptămânii trecute, premierul Marcel Ciolacu a mers într-o vizită de lucru, la Bruxelles. A avut întâlniri cu mai mulți lideri europeni, cu care a discutat și despre reformele asumate prin PNRR.

După încheierea vizitei, șeful Executivului a spus că până la sfârşitul lunii octombrie, Comisia Europeană doreşte să închidă negocierile. „Am vorbit foarte mult de PNRR, că România va implementa toate reformele din PNRR, fără nicio excepție, pentru că nu putem introduce cererea 3 de plată.

ADVERTISEMENT

Știam că vom avea o discuție și despre pensiile speciale, de aceea am venit cu o echipă tehnică de la Ministerul Justiției și de la Ministerul Fondurilor Europene.”, a transmis, vineri, premierul României

 

ADVERTISEMENT