News

Ministrul muncii, după adoptarea noii Legi a pensiilor: ”Am făcut o lege stabilă şi sustenabilă”

Ministrul muncii transmite un mesaj pentru români după adoptarea noii Legi a pensiilor. Simona Bucura-Oprescu dă asigurări că cetățenii vor beneficia de creșterile prevăzute.
09.11.2023 | 20:33
Ministrul muncii dupa adoptarea noii Legi a pensiilor Am facut o lege stabila si sustenabila
Ministrul muncii, mesaj pentru români după adoptarea noii Legi a pensiilor: ”În 2024, cetățenii vor beneficia de creșterile prevăzute”. Sursa foto: Facebook / Simona Bucura-Oprescu
ADVERTISEMENT

După adoptarea de către Guvernul Ciolacu a noii Legi a pensiilor, ministrul muncii vine cu promisiuni importante pentru români. Simona Bucura-Oprescu spune că cetățenii vor beneficia de creșterile prevăzute în proiect.

Ministrul muncii, mesaj pentru români după adoptarea noii Legi a pensiilor: ”În 2024, cetățenii vor beneficia de creșterile prevăzute”

În cursul după-amiezii zilei de joi, 9 noiembrie, după ore de discuții tensionate, Guvernul Ciolacu a adoptat proiectul noii Legi a pensiilor. Au fost momente extrem de tensionate la Palatul Victoria.

ADVERTISEMENT

Aprobarea Legii pensiilor a fost amânată pentru a doua parte a zilei. În final, ministrul liberal de finanțe a semnat condiționat proiectul propus de ministrul social democrat al muncii, care recalculează toate pensiile din sistemul public. Marcel Boloș a apus că, în 2025, bugetul statului nu va putea susține creșterile substanțiale de pensii fără reforme fiscale suplimentare.

În ciuda îngrijorărilor liberalilor și a unor specialiști, ministrul muncii, Simona Bucura-Oprescu, a susținut, în urma aprobării proiectului pentru recalcularea pensiilor publice, că toți cei implicați au avut la dispoziție toate cifrele.

ADVERTISEMENT

”Toate cifrele le-am avut cu toţii la dispoziţie. Este evident că este un efort comun pe care trebuie să îl facem, fiindcă românii au nevoie de acest proiect. Este foarte important ca Guvernul să găsească toate aceste soluţii, iar primii care trebuie să le găsească şi sunt sigură că le vor găsi sunt cei de la Ministerul Finanţelor.

O mai bună colectare, o mai mică evaziune fiscală şi înţelepciune între noi, cei care lucrăm împreună în Guvern, sunt elementele care ne vor duce la respectarea drepturilor românilor pentru care au muncit o viaţă”, a susținut ministrul muncii, în urma aprobării proiectului în Guvern, notează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Întrebată dacă varianta ca această lege să fi fost promovată electoral şi ulterior majorările de pensii să se amâne, Bucura-Oprescu a precizat că este exclus. Ministrul a spus că este vorba despre ”o lege stabilă şi sustenabilă”.

Pensionarii din România, două creșteri de venituri în 2024

Aceeași Simona Bucura-Oprescu a mai dat asigurări că în Guvern se vor găsi soluţiile necesare astfel încât românii să poată beneficia, în 2024, de creșterile la pensie prevăzute în acest proiect.

ADVERTISEMENT

”Sunt convinsă că, la fel ca de fiecare dată, fiindcă de fiecare dată guvernele PSD au fost guverne responsabile, după cum şi acest guvern de coaliţie este un guvern responsabil, fiindcă proiectul a parcurs toate etapele, inclusiv cel de a fi discutat în coaliţie, sunt convinsă că împreună cu colegii din PNL, noi, cei din PSD, colegii din Guvern, vom găsi soluţiile necesare astfel încât românii în 2024 să poată beneficia de creşterile la pensie prevăzute în acest proiect de lege”, a subliniat Bucura-Oprescu.

ADVERTISEMENT