News

Ministrul muncii, după adoptarea noii Legi a pensiilor: ”Am făcut o lege stabilă şi sustenabilă”

Ministrul muncii transmite un mesaj pentru români după adoptarea noii Legi a pensiilor. Simona Bucura-Oprescu dă asigurări că cetățenii vor beneficia de creșterile prevăzute.
09.11.2023 | 20:33
Ministrul muncii dupa adoptarea noii Legi a pensiilor Am facut o lege stabila si sustenabila
Ministrul muncii, mesaj pentru români după adoptarea noii Legi a pensiilor: ”În 2024, cetățenii vor beneficia de creșterile prevăzute”. Sursa foto: Facebook / Simona Bucura-Oprescu
ADVERTISEMENT

După adoptarea de către Guvernul Ciolacu a noii Legi a pensiilor, ministrul muncii vine cu promisiuni importante pentru români. Simona Bucura-Oprescu spune că cetățenii vor beneficia de creșterile prevăzute în proiect.

Ministrul muncii, mesaj pentru români după adoptarea noii Legi a pensiilor: ”În 2024, cetățenii vor beneficia de creșterile prevăzute”

În cursul după-amiezii zilei de joi, 9 noiembrie, după ore de discuții tensionate, Guvernul Ciolacu a adoptat proiectul noii Legi a pensiilor. Au fost momente extrem de tensionate la Palatul Victoria.

ADVERTISEMENT

Aprobarea Legii pensiilor a fost amânată pentru a doua parte a zilei. În final, ministrul liberal de finanțe a semnat condiționat proiectul propus de ministrul social democrat al muncii, care recalculează toate pensiile din sistemul public. Marcel Boloș a apus că, în 2025, bugetul statului nu va putea susține creșterile substanțiale de pensii fără reforme fiscale suplimentare.

În ciuda îngrijorărilor liberalilor și a unor specialiști, ministrul muncii, Simona Bucura-Oprescu, a susținut, în urma aprobării proiectului pentru recalcularea pensiilor publice, că toți cei implicați au avut la dispoziție toate cifrele.

ADVERTISEMENT

”Toate cifrele le-am avut cu toţii la dispoziţie. Este evident că este un efort comun pe care trebuie să îl facem, fiindcă românii au nevoie de acest proiect. Este foarte important ca Guvernul să găsească toate aceste soluţii, iar primii care trebuie să le găsească şi sunt sigură că le vor găsi sunt cei de la Ministerul Finanţelor.

O mai bună colectare, o mai mică evaziune fiscală şi înţelepciune între noi, cei care lucrăm împreună în Guvern, sunt elementele care ne vor duce la respectarea drepturilor românilor pentru care au muncit o viaţă”, a susținut ministrul muncii, în urma aprobării proiectului în Guvern, notează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Întrebată dacă varianta ca această lege să fi fost promovată electoral şi ulterior majorările de pensii să se amâne, Bucura-Oprescu a precizat că este exclus. Ministrul a spus că este vorba despre ”o lege stabilă şi sustenabilă”.

Pensionarii din România, două creșteri de venituri în 2024

Aceeași Simona Bucura-Oprescu a mai dat asigurări că în Guvern se vor găsi soluţiile necesare astfel încât românii să poată beneficia, în 2024, de creșterile la pensie prevăzute în acest proiect.

ADVERTISEMENT

”Sunt convinsă că, la fel ca de fiecare dată, fiindcă de fiecare dată guvernele PSD au fost guverne responsabile, după cum şi acest guvern de coaliţie este un guvern responsabil, fiindcă proiectul a parcurs toate etapele, inclusiv cel de a fi discutat în coaliţie, sunt convinsă că împreună cu colegii din PNL, noi, cei din PSD, colegii din Guvern, vom găsi soluţiile necesare astfel încât românii în 2024 să poată beneficia de creşterile la pensie prevăzute în acest proiect de lege”, a subliniat Bucura-Oprescu.

ADVERTISEMENT
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani...
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani sunt pârâţi la doamna
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani...
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani soția cu cea mai cunoscută amantă din România
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul...
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul ei a fost înșelat de soție. 𝐑𝐄𝐀𝐂𝐓̦𝐈𝐀 𝐀𝐌𝐔𝐙𝐀𝐍𝐓𝐀̆
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica...
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica de moarte...
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A...
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A rămas corigent de șapte ori la Conservator și face pe marele dascăl”
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei:...
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei: ”O să-i respectăm dorința! Nu vrem război...”
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că...
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că nu i s-a permis îmbarcarea într-un avion
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred...
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred că acolo mi s-a declanșat boala. E un sadism incredibil”
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română