News

Ministrul Muncii, după vizita la românii păcăliți în Germania: „Garanții nu primiți la nicio firmă, nici în România”

20.05.2020 | 16:20
Ministrul Muncii dupa vizita la romanii pacaliti in Germania Garantii nu primiti la nicio firma nici in Romania
ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a mers să vorbească cu românii păcăliți în Germania, dar le-a spus la final că „garanții nu primiți la nicio firmă, nici în România”.

Ministrul Muncii a mers la românii păcăliți din Germania

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, a mers în Germania, acolo unde românii plecați la muncă la o fermă s-au plâns că au fost păcăliți și că lucrează în condiții mizere, informează Știripesurse.

ADVERTISEMENT

Ministrul s-a deplasat special la ferma din Bonn, acolo unde mai mulți angajați români au protestat ieri cu privire la condițiile de muncă.

„Există o stare tensionată, pe care propun să o rezolvăm”, le-a spus Violeta Alexandru muncitorilor nemulțumiți.

ADVERTISEMENT

Aceasta le-a promis angajaților că le va pune la dispoziție mijloace de transport către România, dacă aceștia vor decide să revină în țară.

Violeta Alexandru încearcă să rezolve situația angajaților nemulțumiți

„Trebuie să rezolvăm lucrurile, să vă primiți banii. Hai cu hârtia, cine pleacă, cine rămâne”, le-a mai spus Violeta Alexandru românilor de la ferma din Bonn.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii le-a mai spus celor plecați la muncă la ferma respectivă că trebuie să ceară să fie plătiți până în ultima zi de muncă și să nu plece până când nu își vor primi banii datorați.

Românii spun că nu și-au primit până în acest moment banii promiși, dar Violeta Alexandru i-a atenționat că „garanții nu primiți la nicio firmă, nici în România”.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii s-a deplasat special în Germania, pentru a sta de vorbă cu românii care au protestat cu privire la abuzurile care se petrec acolo, după ce scandalurile din mai multe ferme au fost intens mediatizate.

În Germania, Violeta Alexandru a stat de vorbă cu autoritățile, cu patronii angajaților nemulțumiți și cu românii care au spus că promisiunile făcute de patronii germani nu au fost duse la îndeplinire.

Ministrul le-a dat asigurări celor care au protestat că va face toate demersurile necesare pentru ca aceștia să își primească sumele restante.

 

ADVERTISEMENT
Tags: