News

Minore ţinute în cătuşe şi obligate să se prostitueze. Caz şocant descoperit de poliţie, în Prahova

Polițiștii din Prahova au reținut un bărbat care obliga două minore să se prostitueze și să facă videochat, legându-le cu cătușe atunci când era plecat.
30.08.2023 | 11:42
Minore tinute in catuse si obligate sa se prostitueze Caz socant descoperit de politie in Prahova
Minore ţinute în cătuşe şi obligate să se prostitueze. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost reținut preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Prahova, după ce a obligat două minore să se prostitueze și să facă videochat. Reprezentanții IPJ Prahova au anunțat că bărbatul va fi cercetat pentru comiterea infracțiunii de trafic de minori. Una dintre victime se pare că a ajuns în plasamentul unui asistent social.

Minore ţinute în cătuşe şi obligate să se prostitueze

“Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada mai – iunie, o persoană ar fi recrutat, adăpostit şi primit, în scopul exploatării sexuale, două minore, pe care le-ar fi constrâns să practice activităţi de videochat şi prostituţie. Una dintre minore, de mai multe ori, ar fi părăsit în mod voluntar domiciliul, aceasta aflându-se într-o stare de vulnerabilitate cauzată de situaţia sa familială (plasament la asistent social), fapt de care ar fi profitat persoana bănuită, în activitatea de exploatare”, a transmis IPJ Prahova, conform Ordinea.ro.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, polițiștii au făcut cercetări în perioada 6 – 27 august și au reușit să o depisteze pe această fată în București. Asta, în condițiile în care victimele erau ”imobilizate folosindu-se o pereche de cătușe”. Reținut pentru 24 de ore, bărbatul a fost prezentat Tribunalului Prahova, care a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

În urmă cu o săptămână, șapte persoane erau arestate la Constanța pentru trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani. ”Ieri, 23 august, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat 13 percheziții domiciliare, în județul Constanța.

ADVERTISEMENT

Într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc, lipsire de libertate în mod ilegal și spălare de bani”, au transmis autoritățile.

Cercetările au arătat că începând cu noiembrie 2022, grupul infracțional organizat a comis infracțiunile de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism, în Constanța, dar și în Grecia și Germania. Cele 8 persoane acuzate de proxenetism ar fi exploatat o femeie de 41 de ani și o fată de 16 ani, pe care le transportau în străinătate pentru a le obliga să se prostitueze.

ADVERTISEMENT

”De asemenea, ar fi disimulat adevărata proveniență a sumei de aproximativ 40.000 de lei, bani proveniți din săvârșirea infracțiunii de proxenetism, pe care i-ar fi depus în contul unei societăți comerciale la care una dintre cele 8 persoane ar fi fost administrator. În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 13 telefoane mobile, un laptop, un computer, 32.000 de lei”, a mai transmis IPJ Constanța.

De asemenea, polițiștii au mai găsit la locul faptei ”100 de euro, un pistol airsoft, de calibrul 6 mm, muniție, arme albe, diferite cantități de droguri și înscrisuri cu valoare probatorie”. Acum, suspecții își vor aștepta judecata în arest, în timp ce victimele primesc ajutor de specialitate din partea psihologilor.

ADVERTISEMENT

În acest caz au fost reținuți pentru 30 de zile toți suspecții. Potrivit IPJ Constanța, la această acțiune au participat polițiștii serviciilor de combatere a criminalității organizate Porturi Maritime, Tulcea, ai Serviciului Criminalistic din Constanța, precum și jandarmii Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.

ADVERTISEMENT