News

Percheziții în București și trei județe pentru anihilarea unei grupări care folosea metoda “accidentul”. Escrocii au obținut 30.000 de euro și bijuterii din aur

O grupare specializată în înșelăciuni prin metoda "accidentul" a fost destructurată în urma perchezițiilor efectuate de polițiști.
09.08.2023 | 09:43
Perchezitii in Bucuresti si trei judete pentru anihilarea unei grupari care folosea metoda accidentul Escrocii au obtinut 30000 de euro si bijuterii din aur
Grupare specializată în înșelăciuni prin "metoda accidentul", dezmembrată într-o operațiune amplă a poliției. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Miercuri dimineață, forțele de ordine au declanșat o amplă acțiune de percheziții în București și în județele Gorj, Vrancea și Botoșani, în vederea destructurării unei grupări infracționale specializate în înșelăciuni prin metoda “accidentul”.

Escrocii au obținut 30.000 de euro prin metoda “accidentul”

Potrivit informațiilor furnizate de Poliția Română, suspecții ar fi reușit să obțină peste 30.000 de euro și zeci de grame de bijuterii din aur, folosind o tactică prin care se prezentau ca personalul medical sau membri ai familiei victimelor.

ADVERTISEMENT

Acțiunea, desfășurată de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, a vizat executarea a nouă mandate de percheziție domiciliară în diverse locații din cele patru regiuni.

Potrivit oamenilor legii, gruparea infracțională ar fi apelat mai multe persoane din țară, pretinzând că sunt cadre medicale sau rude ale victimelor unor presupuse accidente grave.

ADVERTISEMENT

Prin disimularea vocii și prin exploatarea vulnerabilității persoanelor în vârstă, suspecții ar fi convins victimele să ofere sume semnificative de bani sau bijuterii valoroase pentru a sprijini membrii de familie aflați în dificultate.

După obținerea încrederii și a datelor de contact, suspecții ar fi trimis complici care se prezentat ca reprezentanți ai unităților medicale. Aceștia ar fi colectat sumele de bani și bunurile valoroase de la victime. În total, gruparea ar fi reușit să obțină peste 30.000 de euro și cantități semnificative de bijuterii din aur.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au destructurat o grupare infracțională

Operațiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, iar documentarea activității infracționale a fost realizată în colaborare cu polițiștii din cadrul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Târgu Mureș.

La percheziții au participat mai mulți polițiști din cadrul serviciilor de investigații criminale ale Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și inspectoratelor de poliție județene Gorj, Vrancea și Botoșani.

ADVERTISEMENT

Cercetările sunt conduse de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș și vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și tentativă de înșelăciune. Gruparea infracțională pare acum să fi fost dezmembrată, iar autoritățile continuă să investigheze detaliile și să adune probe pentru a duce cazul în instanță.

ADVERTISEMENT