News

Minunea din iadul numit Gaza. O fetiță a fost adusă pe lume din pântecele mamei sale moarte

Minunea din mijlocul războiului. Fetiță salvată din pântecele mamei sale moarte în urma unui atac al Israelului asupra Fâșiei Gaza.
23.04.2024 | 18:54
Minunea din iadul numit Gaza O fetita a fost adusa pe lume din pantecele mamei sale moarte
O fetiță a fost adusă pe lume din pântecele mamei sale moarte Sursa foto: Daily Mail/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Războiul din Orientul Mijlociu seamănă moarte, teroare și multă durere. Cu toate acestea, printre ruinele caselor distruse de rachetele inamice se întâmplă și adevărate minuni.

Copila s-a născut orfană

O fetiță a venit pe lume într-un mod miraculos, după ce a fost salvată din pântecul mamei sale ucise de o bombă israeliană.

ADVERTISEMENT

Sabreen al-Sakani, o femeie însărcinată în șapte luni și jumătate, a murit înainte să își strângă copilul în brațe, în urma unui atac lansat de către Israel asupra Fâșiei Gaza, potrivit dailymail.

Tragedia s-a petrecut, sâmbătă seară, atunci când israelienii au bombardat orașul palestinian Rafah. După miezul nopții, o bombă a lovit casa în care Sabreen și familia sa dormeau. În urma exploziei, soțul și fiica sa cea mare au murit pe loc, iar ea s-a ales cu răni grave și a fost transportată de urgență la spital, unde a fost supusă unei operații de cezariană.

ADVERTISEMENT

În timp ce se afla pe masa de operație, Sabreen a murit, însă, din fericire, medicii au reușit să salveze copilul ce se afla în pântecul său, o fetiță care cântărea 1,4 kilograme.

Timp de câteva ore, fetița le-a dat mari emoții medicilor care au fost nevoiți să o resusciteze de mai multe ori pentru a o salva. Câteva ore mai târziu, micuța supraviețuitoare dormea liniștită în incubatorul pe care medicii au lipit o hârtie pe care scria „bebelușul martirei Sabreen al-Sakani”.

ADVERTISEMENT

Bebelușul va sta timp de o lună în spital

Deoarece a fost născută prematur, fetița se confruntă cu o dificultate respiratorie, iar medicii îi monitorizează constant evoluția.

„Putem spune că există un progres în starea sa de sănătate. Dar situația încă e riscantă. Acest sindrom de detresă respiratorie este cauzat de nașterea prematură. Acest copil ar fi trebuit să fie în uterul mamei acum”, a declarat unul dintre medicii care monitorizează permanent evoluția micuței.

ADVERTISEMENT

Medicii spun că fetița va rămâne timp de o lună de zile internată în spital pentru a se asigura că starea sa de sănătate este una bună și că a depășit orice pericol.

„După vom vedea ce se va întâmpla cu plecarea ei… dar este o mare tragedie. Chiar dacă va supraviețui, a fost născută orfană”, a mai spus medicul.

Inițial bebelușul a fost numit ”fetița fără nume”, însă, membrii familiei, care au supraviețuit atacului israelian, au dezvăluit că Malak, sora ei care a murit, ar fi vrut să o numească Rouh – spirit, în limba arabă.

Bunica paternă care a și promis că o va lua în custodia ei a decis să îi pună numele Sabreen, în memoria mamei sale. ”Este fiica fiului meu drag. Ea este iubirea mea, sufletul meu. Ea este o amintire lăsată de tatăl ei și voi avea grijă de ea”, a declarat Ahalam al-Kurdi, bunica paternă a micuței.

Pe data de 7 octombrie 2023, gruparea paramilitară palestiniană Hamas a atacat Israelul cu 2.500 de rachete. Aproximativ 1.200 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise, iar circa 250 de persoane au fost luate ostatice. A fost cel mai sângeros atac din istoria Israelului și cel mai sângeros pentru evrei de la Holocaust încoace.

La scurt timp după atacul Hamas, Israelul a declarat război și a răspuns cu săptămâni de atacuri aeriene intense în Gaza.

Ulterior, armata israeliană a extins operațiunea într-o ofensivă terestră a cărui obiectiv era zdrobirea Hamas și eliberarea celor peste 100 de ostatici care se aflau în mâinile grupării teroriste.

Ofensiva israeliană a provocat distrugeri fără precedent în Fâșia Gaza, unde se pare că  războiul se va întinde pe tot parcursul anului 2024.

ADVERTISEMENT